Fra medlem til medlem

Begivenheder og indlæg 2011

Første tirsdagtur 27 marts.

Hej alle i klubben, så blev det endelig en rimelig lun tirsdag, og med sommertiden har vi fået en time længere med dagslys. Det var vi syv der benyttede os af, så da vi havde sparket dæk til ca. 19.30. besluttede vi at køre en aftentur. Lars var stifinder, så vi fik set  og lugtet til de fleste stier, hvor gyllesprederne havde smidt jord og gylle på vejene. Det kunne vi dog ikke laste Lars for, da vejene under normale omstændigheder, var med herlige sving og krumninger. Helge mødte op i sin Mercedes, så han lavede kaffe til os, når vi kom retur. Så kunne han også smugtræne ved poolbordet imens. det var dog efter hans egen mening ikke nogen hjælp, da han tabte til sig selv hver gang 🙂

Så da vi vendte tilbage var der kaffe og småkager, og så blev poolbordet taget i brug, herligt !.  Vh. Jan

Jan afholdt åbent hus, da han blev 60.  240911

Vi var nogle stykker fra klubben som var i Kerteminde og gratulere Jan Vildsvin med de 60 år. Jan havde disket op med selvfanget røget ørred og andre lækkerier, og vi var så heldige at vejret var herligt og vi kunne sidde i strålende sol i haven. Fin tur god dag. Billeder her

 

Mogens Stampe 60 år  260211

 Da Mogens mente han var ved at blive 60 år, havde han sendt en festlig indbydelse ud til en masse venner og bekendte.
Vi startede op i Bowl, in, fun i Svendborg, hvor Mogens havde lejet 8 baner, det gik helt forrygende, og det blev Arne Ploug det løb med sejren.
Festlighederne fortsatte i Grønnemose værkstederne, hvor friske piger fra familien sørgede for skibberlabskovs m. tilbehør, det store ostebord, og sidst med kaffe og chokolade. Mogens blev overdænget med gaver og fine kuverter, som nok indeholdt kontanter til Naja og Mogens tur til naturcamping i Grønland. Da jeg forlod selskabet ved 16.30 tiden, ved jeg ikke hvor længe resten holdt ud, men rygtet vil vide at nogle gæster kom overordentlig sent hjem.
Tak til Naja og Mogens for en hyggelig dag.
Vh. Jan.   Billeder se her

Begivenheder  og indlæg fra 2010

Hej venner.  301010                  
På forunderlig vis var det lykkedes Martin C. at samle en 12 – 14 mænd og kvinder til denne arbejdslørdag.

Da jeg var formand kunne der gå uger før det var lykkedes bare at finde to personer til OK kampagne. Martin sender bare to linier ud og så vrimler det med arbejdsivrige folk !  Bravo Martin, her er en oplagt ansøger til Formandsjobbet.

Desuden vil jeg sige, at det er Martin, der har holdt klubben igang efter jeg måtte stoppe, han var meget igang før, men nu er han virkelig indvolveret i alle tiltag der foregår.  Se bare i dag, dejligt morgenbord med alt godt fra bageren, fulgt på vej af gammel dansk som Jesper sponserede. Alt var klart da vi mødte op.

Under oprydning af værksted og diverse reparationer var han alle vegne, til frokost havde han grillen klar, og var også grillmester samt gjort alt klart til os andre, og lur mig om han ikke har klaret opvasken og oprydningen bagefter. Det sidste er bare mit gæt, da jeg blev kørt hjem før festen sluttede. Han gør virkelig et stort stykke arbejde for klubben, så det håber jeg i andre osse påskynder.

 Dermed ikke være sagt at i der mødte op før frokost ikke gjorde et stort arbejde, det gjorde i bestemt, Martin gør det bare hele tiden.

 Vi fik lavet en god gang oprydning i værkstedet, og der blev trukket kabler til strøm diverse steder, værktøjstavle og lys over ( FILEBÆNKEN ! ) dejligt.

nogle maskiner og en enkel motorcykel forlod værkstedet, så der igen er dejlig plads til at reparere på.

Alligevel blev der tid til en gang pool, så alt ialt en herlig arbejdsdag i MC Gudme. Vh Vildsvinet
Billeder her

Var det årets sidste længere fællestur??

Martin C. udsendte en mail om en tur Fyn rundt. Det er jo ved at være lidt køligt om aftenen og langt er der fra Vs. Åby til klubhuset, så jeg tænkte med det samme, at det ville jeg være med til. Desværre kunne jeg ikke aflyse min deltagelse i mit bonusbarnebarns fødselsdagsfest, men jeg kunne da køre med så langt som det kunne nås.

Altså på nakken af maskinen og ned til klubhuset. Efter behørigt at have ventet de obligatoriske 18 minutter på at opsamle evt. efternølere gled vi afsted. 8 maskiner i strålende solskin, men med en meget kold vind. Blandt deltagerne var en af Lars TDC’s venner fra Fåborg. Han kom på en 1800 ccm Kawasaki. Det er en stor maskine. Med kun to cylindre lyder det altså af noget, når den starter.

Vi kørte først direkte til Svendborg og Fåborg. Her ville vi tage afsked med Henning(?) for han havde ikke nok tøj på til hele turen rundt, og det var koldt, men da vi stoppede ved OK-tanken, var han allerede gledet.

Så fortsatte vi til Assens, hvor vi kørte ind til en OK tank for at tanke. Det viste sig, at alle OK s anlæg var gået ned elektronisk, og det var kun absolutte fordelskunder ( ;-? ), der kunne tanke. Jeg Halldor Germann Sørensen tankede uden problemer, men Lars TDC kunne ikke få noget

 

;-((  Ja-ja. Der er jo forskel på folk ;-)). Vi fortsatte og efter en lille pause ved en rasteplads i nærheden af Salbrovad gik det mod Middelfart og Bogense. På et tidspunkt kørte vi fra de store veje og jeg spekulerede lidt over grunden til dette. Nå, Martin er fra disse kanter, så det var nok smutveje, han havde valgt. Nej, Det viste sig til stor overraskelse og fornøjelse, at han havde aftalt med sin mor i Hårslev, at hun havde varm kaffe til os. Det passede os rigtig godt, for vi kunne godt bruge lidt indre varme. Martins mor trakterede ikke kun med varm kaffe, men også med brød, oste, pålæg og kager. Vi havde en hyggelig stund der og vi vil gerne sige tak for at hun ville tage imod så mange mennesker og beværte os.

Så gik turen videre igennem Bogense og til Otterup. Videre til Odense og hvor de andre fortsatte mod Kerteminde, drejede jeg fra i Odense og tog Svendborgmotorvejen hjem. Jeg skal lige sige, at jeg var inde i Ringe og tanke, jeg turde ikke køre helt hjem. (For pokker).

De andre gutter kørte til Munkebo, Kerteminde og Nyborg. Her holdt de ind til Lauses Grill og fik noget dejlig varm kaffe, og de hårde drenge hang lidt ud under sydens palmer på Nyborg Havn inden hjemturen.

             Vh. Halldor Billeder her

Åbent Hus med MC Ladies d. 22 maj 2010.

Sådan lød indbydelsen, de to friske piger Tove og Camilla ville have gang i en MC klub for kvinder, dette kunne MC Gudme godt se det fornuftige i, så vi blev enige om en aliance. De starter simpelthen op som en underafdeling af MC Gudme, hvor vi også i fællesskab kan lave arangementer, og hvor kvinderne kan være sig selv om onsdagen.

Dette blev så startet op i lørdags ved det store fælles Åbent Hus arangement. Nu er det jo altid spændende at se om der er opbakning til de tiltag man finder på, men al tvivl blev gjort til skamme da der på hele dagen vel nok kom ca. 100 MC intereserede, som alle fik en rigtig hyggelig dag.

For ligesom at starte dagen med maner, havde Martin og Dan sørget for et lækkert morgenbord, til de medlemmer der kunne komme ud af fjerene inden den officielle start kl. 10.00. Martin mente at vi nok kunne trænge til en gammel dansk ved morgenbordet, men som det ofte sker i MC Gudme, så var der ikke lige noget gammel dansk på lager. Nu var rådne dyr gode, men med sin strålende fornemmelse for at ville os alle det bedste, fremtryllede han en bakke med alt godt fra Våbenskabet. Sådan en gang  ( Sorte svin ) kan udmærket bruges i mangel på GL. dansk, og det har en fortryllende virkning.

Da stilen ligesom var lagt, var det let at få resten af dagen til at se lys ud.

Som sagt, så væltede det ind med glade mennesker, så Tove, Camilla og formanden, havde travlt med at trykke næver og byde velkommen, man lærer jo af sine tidligere fejltagelser, hvor en klub ved et tidligere Åbent hus arangement, følte sig overset. Men hvis der kommer 100 cykler kan man godt misse et par håndtryk i kampens hede, så hvis der var nogen der ikke fik vores varme velkomst, var det bestemt ikke tilsigtet.

Efter fællesturen, som gik rundt på de dejlige Fynske småveje, var der fyret op i grillen, Dan var en af dem der var pølsevender, og det var nogle lækre pølser der røg over disken, i dagens anledning var de gratis, og alligevel blev der  en kasse tilbage, den får vi så glæde af på lørdag.

Den rullende bar var trillet hen i porten til værkstedet, Her var Martin og hans bror de fødte bartendere, de havde en kødrand af tørstige sjæle stående hele dagen ved dette dejlige vandhul.

Kaffe,the og kager var der også, så ingen blev snydt for lidt godt til ganen. Der  var også nogle motorcykler, som skulle have mindre reperationer i løbet af dagen, så Martin havde travlt med at servicere de skadede cykler.

Vores lille mascot Emma, fik sig en legekamerat, da Camilla,s datter Laura også var med, så de hyggede sig hele dagen, Lars mente dog ikke at åen bag klubben var det ideelle sted at bade, så de måtte finde på noget mindre farligt.

De mange besøgende så ud til at hygge sig, og mange gav udtryk for deres beundring af vores lokaliteter. Alt i alt kan vi vist notere at dette arangement var en succes, så det glæder alle os der stod for arangementet.

De mest hardcore holdt vist ud til sent på aftenen, og havde klaret oprydningen da vi andre kom til morgenkaffen den næste dag.

Camilla, Tove og jeg takker hermed dem der lavede et kæmpe arbejde, for at dette Åbent hus, blev så vellykket.

Vh. Jan. Billeder her

Åbent hus hos MC-SVENDBORG 1-2/5 2010

Igen blev der afholdt et glimrende åbent hus hos Svendborg mc. Der var som altid rigtigt meget at se på, mangÅbent hus hos MC-SVENDBORG 1-2/5 2010  e cykler at prøvekøre, udendørs telt med extrem nedsatte priser på beklædning, hjælme og udstyr.

Igen i år var der gang i grillen, og der blev langet et utal af pølser over disken, naturligvis gratis, og diverse sodavand, herligt. Prøvebænk til de vilde MC,er var der også, så Jesper måtte lige have testet alle ponyerne.

Man bliver lige overrasket hver gang der er åbent hus hos Henrik. Der kommer flere hundrede mennesker, 7 – 8 stk. fra MC Gudme, sådan en weekend, og alligevel er det det første Ole siger, når man kommer ind af døren : hej Jan !.

Nu er Svendborg mc ikke det sted jeg kommer mest, måske 3 – 4 gange om året, så det er imponerende at Ole kan huske mit navn, men det giver en rigtig god indgangsvinkel til en handel.

Der var to maskiner som jeg gerne ville prøve, nemlig Honda VFR 1200 og Kawasaki 1400 GTR.

At VFR 1200 skulle være Honda,s nye flagskib, forstår jeg ikke. Nu skal jeg ikke prøve at fremstå som den store testpilot, men med 35.000 km kørsel på min sidste MC, har jeg en vis erfaring og rutine, så her er min bedømmelse af VFR 1200.

Umiddelbart en letkørt og underholdende motorcykel, som det ikke er noget problem for de fleste kvinder at håndtere. Frækt udseende, fantastisk træk, ( 173 heste ), yderst kraftige bremser, lækker lyd, når man fyrer den af. Man sidder behageligt, og alt er nogenlunde, hvor man forventer det. Nogen har kaldt den for en Sport / touring maskine. Der er mere sport end touring, skulle jeg mene, ved 205 km/t går det sjove noget af, da vindpresset nemt smutter over kåbeglasset. Den kan med lethed køre meget, meget stærkere, men behageligt er det sikkert ikke.

På minussiden er der meget klonk og klank ved gearskifte. Ved lyskryds er der en foruroligende raslen og skramlen fra motoren. Det lyder ikke specielt godt, men dette forsvinder når man begynder at køre.

Det havde jeg bestemt ikke regnet med fra en MC til 290.000 kr.

Kawasaki 1400 GTR : her er tale om en rigtig touringmaskine. Føles meget let, på trods af dens vægt på 304 kg. Igen en yderst velkørende maskine, med optimale bremser og et dejligt træk, ( 155 hypheste,). Ved 220 km/t er der stadig meget mere at give af, og man sider rigtigt godt i læ bag ved det elektroniske kåbeglas. Ingen slinger eller mislyde, en rigtig køremaskine, med behagelige varmehåndtag.

Minussiden som jeg ser det : maskinen er temmelig høj. Med mine lange ben, kunne jeg lige få kontakt med asfalten med det meste af sålen, så der skal nogle dejlige langbenede kvinder til at køre den. Men da den er let at håndtere, er det bestemt også en cykel for kvinder. Der er temmelig meget frigang / tolerance i kardanforbindelsen, som forekommer i de fleste kardantrækkere, når man giver gas og slipper den igen, men dette var mere end selv på min ST 1100, som trods alt er 18 år ældre. Køreoplevelsen var ikke større end på min egen MC, så 300.000 kr. for den fornøjelse er mange penge. Men de 55 ekstra hypheste var en fornøjelse.

Ærbødigst Jan Vildsvin. Se Jans billeder her

 

Førstehjælpskursus den 28 - 29 april

10 medlemmer havde tilmeldt sig førstehjælpskursus og det var et godt kursus, som foruden at give en grundig instruktion i  selve genoplivningsforsøg også gav os anvisning i de helt fundamentale procedurer ang. det at skaffe hurtig professionel hjælp. Vi lærte også at bjærge bevidstløse personer ud af en bil, hvordan man reagerer på en tilskadekommen motorcyklist mht. hjelm, støtte af hovedet og andre ting. Det var bla. at skabe sig overblik og begrænse ulykken, gode råd til hvordan man kunne skaffe sig information om nøjagtig opholdssted via vejpælenes vejnumre og de tal, der står på dem.  

Vi lærte at lave kompresforbindinger ved blødninger og sikre at evt. fremmedlegemer, der havde boret sig ind i kroppen, ikke lavede yderligere skade.

Dette er kort beskrevet. Kik ind på billeder og yderligere tekst her.                  Halldor

 

Arbejdslørdag, 27 Marts.   

Igen blev jeg behagelig overrasket over det store fremmøde, som åbenbarede sig for mig lørdag morgen, ca. 13 medlemmer stillede op til årets første arbejdslørdag.

Der blev hurtigt stillet et fremragende morgenbord frem, med kaffe, rundstykker, og alt hvad man kunne finde på at komme på brødet. Jesper fremtryllede en DR. Nielsen, som rigtig kan sætte gang i arbejdslysten, så efter 1/2 time ved de riges bord, gik vi igang med en masse opgaver. For ikke at der skulle stå 13 medlemmer og grave hul til flagstangen, foreslog jeg, at jeg selv skulle lede og fordele arbejdet. Det klarede jeg rigtigt godt, synes jeg ihvertfald ! . Det var der ikke udpræget enighed om, men da formanden har visse privilegier, lykkedes det mig at fastholde den position.

Så får man heller ikke så meget sved på panden. Det var der derimod mange andre der fik. Der blev ryddet grundigt op i værkstedet, kørt på lossepladsen, skorstenen til oliefyret blev ordnet, liften flyttet, så også de voksne maskiner kan hejses op uden at trykke kåbeglasset igennem loftpladerne. Borde og stole blev samlet, så vi får mere plads i værkstedet, et ” rygerum ” blev etableret med to sofaer og et sofabord i et område i værkstedet, så vi andre ikke bliver forurenet af de få rygere. De mente så til gengæld, at vi andre skulle have et “drikkerum”, men alle som kender os ved jo, at de få colaer vi drikker, godt kan nydes i klubhuset.

Standeren til flagstangen kom i jorden,, og der blev støbt omkring den. Gårdspladsen blev fejet, der blev fejet ned under tagrenderne, plæneklipperen blev gjort sommerklar.

Inde i klubhuset blev dartskiven sat op, spotlys blev sat over, så vi ikke smider pilene ud igennem vinduet, tidskriftholderen kom også op. Der blev fejet spindelvæv ned, gulvet blev grundigt fejet / støvsuget, og der var kaffe ad libitum. Der blev målt op til den planlagte  “udestue “, så det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af det.

Med min fremskredne alder kan der være aktiviteter, jeg ikke fik nævnt her, men alt hvad der blev lavet, kan alle medlemmer være ganske godt tilfreds med, det var interessant at se, at da vi skulle holde drikkepause, var det næsten umuligt at få folkene til at nedlægge værktøjet. Jeg så at bla. Gunnar arbejdede videre, nu blot med en øl i den ene hånd.

Hvis dette er trenden fremover, bliver der ikke de store problemer med at samle folk til arbejdsdagene. Det er helt nye takter i MC Gudme, endvidere kom der tilsagn fra to tidligere medlemmer om at komme tilbage til klublivet igen, så det ser lyst og lækkert ud i fremtiden, især hvis vi får etableret den pigeklub, som der er på planlægningsstadiet lige nu. Jeg ved fra pålidelig kilde, at der allerede er stor tilmelding til Tove, som er tovholder og idekvinden bag foretagenet. Så er du kvinde, eller kender du nogen der vil være med i en pigeklub under MC Gudme,s regi, så kontakt Tove på : topetersen@webspeed.dk

Det kunne da blive rigtig hyggeligt.  Og nej! der er ikke tilmelding for mænd i den klub. Jeg ved flere har forsøgt, men den går altså ikke ( Dan ).

Det var så beretningen fra en hyggelig arbejdslørdag i MC Gudme, var du forhindret i at deltage, gentager vi succesen, den næste forestilling meddeles nærmere, da klubhuset er udlånt d. 24 april.

Vh. Jan. billeder her

 

040310. En aften i klubben med sanger og entertainer Niels Skriver.

Det er med fornøjelse at jeg her igen kan berette om et særdeles vellykket arangement i MC Gudme. Vores tidligere medlem Niels Skriver, som for et par år siden flyttede til Ringsted, drager land og rige rundt for at underholde folk og fæ i både store og små samfund.

Vores webmaster, der altid er på jagt efter talenter og arangementer, der kan være til glæde for MC Gudme, fik opsnuset at Niels havde et show på Fyn, så han fik hyret ham før Odense Congres Center fandt ud af, at han var på egnen.

Det lykkedes så at få Niels til at besøge os torsdag d. 4 marts. Han optræder med bla. John Mogensen sange, som vi alle mere eller mindre kan synge med på. Det blev en uforglemmelig aften, omkring 30 medlemmer og gæster havde fundet vej til showet, hvor Niels var på scenen 2 x 1/2 time. I pausen var der kaffe og hjemmebagt kage, som Tove og Martin var mestre for, samt rundvisning for alle gæsterne i vores værksted, hvor motorcyklerne bliver klargjort til den kommende sæson.

Under showet var der øl og vand til de sædvanlige uhyre lave MC Gudme priser, og efter showet var der også alt godt på flasker, så de mere hardcore blev hængende til kl. to nat.

Det blev et rigtigt godt arangement hvor alle så ud til at more sig, og det var hyggeligt at se Niels Skriver ( Yahama Dragstar 650 ) igen, efter flere år på djævleøen.

Tak til alle for en fantastisk aften.

Vh. Jan Vildsvin.  Se billeder her

 

Casablancatur, kommentar.

Endelig kom posten med Touring nyt, så er der da et lyspunkt i denne mørke tid. Ind i den varme sofa og kikke på alle herlighederne og lade drømmene flyve. Jeg faldt så over artiklen om en tur fra Nørresundby til Casablanca. Det var med større og større undren, at jeg læste mig igennem historien! Et er at man lige på en mandagstur til Caps, lige får en Harley Davidson med hjem. Godt nok med en anseelig rabat på 100.000 kr. De fleste andre bikere må spare i årevis, og besøge et utal af forhandlere, før de får deres drømmemaskine, men at man så ved et pludselig indfald smutter til Afrika, det undrer mig.

Nu kunne det jo være nok så interessant at høre, hvad de herrer Mutte og John beskæftiger sig med for at tjene til føden. Det er nok ikke et job som truckfører eller lign. de tjener kassen ved. Jeg tror ikke, der er nogen i vores klub på 35 medlemmer, der lige hiver 1147 kr. op til en tilfældig middag, og uden at blinke betaler 2942 kr. for en nat på hotel. Nu ved jeg jo godt, at der er mange HD kørere, der er fritaget for at køre med hjelm, men at de også skulle være fritaget for at betale skat, moms og de afgifter, vi andre må betale med vores surt tjente penge, det vidste jeg ikke.

Måske skulle man overveje en HD. Det kunne jo være, at Caps har en holdende med 200.000 kr. rabat. Så kan jeg måske også være med, og så blev det spændende at se om de økonomiske goder også fulgte med.

Hvis dette indlæg smager af misundelse, er det ikke tilfældet. Jeg synes det er fint, at der er nogen, der gider køre fra Nørresundby til Casablanca med raketfart, for at besøge samtlige HD butikker og købe trøjer. Det kan jo være, at de vil starte en forretning op med HD trøjer.

Det ville da også være en oplevelse for mig at køre den tur, men det ville så være med mindre dags etaper, så man samtidig kunne nå at se de spændende seværdigheder, der måtte være, samt at få sjælen med. Men sådan er der jo så meget. Vi er jo heldigvis så forskellige, og det er sikkert det bedste.

Mvh. Jan Knudsen.

 

Julefrokosten for julen 09.      

Året første store begivenhed julefrokosten fandt sted den 22 januar i vores herlige klubhus. Hele 23 medlemmer var mødt op, selv om der var frafald på grund af sygdom.

Som tidligere år havde alle anstrengt sig for at have et eller andet med til fælles buffet eller til senere på aftenen. Ligeledes var der masser af snaps også den fortræffelige hjemmekomponerede. I år var det porsen, der havde stået model.

Kim havde som sidste år nærlæst regnskabet, før han tog hjemmefra, og fundet et lille minioverskud, som nok kunne bruges til, at han proklamerede. FRI BAR. Da jubelen havde lagt sig og alle havde fået sig en hyggesnak over den første gratis øl, blev vi bænkede.

Maden var udsøgt og der var meget af den. Sådan en aften burde man have lidt mere plads. For mig var der simpelt hen ikke plads til at smage alt.

Da den første sult var stillet ringede Jan med klokken (det kostede jo ikke noget) og udbad sig opmærksomheden. Vinderen af vores store konkurrence med flest kørte kilometer skulle nu åbenbares. Den store offentlige hemmelighed kunne endelig afsløres. Steen Jensen blev det, og han har i 2009 kørt 10687 km. Det var næsten 2500 km mere end nærmeste konkurrent. Steen fik overrakt et diplom til væggen derhjemme og dertil en pakke, som viste sig at indeholde en Honda CX som reservecykel. Det vil dog kræve nogen investering at gøre den klar til syn.

Vores egen MC Trobadur Helge, sang for på vores klubsang og et par stykker mere. Det hører sig ligesom til.

Da vi var færdige med maden og skulle putte i opvaskemaskinen, viste det sig, at den var frostskadet, men vi var fem seks mand, der gik i gang med opgaven. Ikke alle deltog lige meget, men der blev givet mange gode råd, og vi fik det da klaret. Så var de færdige i køkkenet med at vaske op. Rart med nogle friske folk. Bare opvaskemaskinen nu ikke fryser til næste gang vi skal bruge den.

Efterfølgende blev der danset til vores lokale diskjockey, vist nok skiftende, og aftenen gled hurtigt hen over midnat. Klokken var tæt på tre, før jeg gled ned under dynen på en af klubhusets sofaer. Endnu en god julefrokost i godt lag.                                                                                                         Halldor                                  billeder her

Til toppen

 

Begivenheder og indlæg fra 2009

Glædelig Jul til alle jer, fra alle os i MC Gudmes bestyrelse.

Nu er det pludselig Jul igen i det ganske danske land. Det er utroligt så hurtigt det går, det er som det var i sidste uge, vi trillede rundt på de dejlige Fynske veje, med solen strålende fra en skyfri himmel, og 26 graders varme i vores smilende ansigt.

Det har været et rigtig godt MC år, hvor vi har været på flere spændende ture sammen, og flere medlemmer har været udenlands, både til arangementer og også private ferieture. Se nu bare Britta og Hans-Jørgen, der lige tog en smuttur til Guds eget land USA for at vise lokalbefolkningen, hvordan sådan en Harley Davidson skal køres. Steffen lavede en spændende tur til MidtJylland, hvor vi besøgte en masse interressante steder, bla. KS Motor, Jellinge stenen, Åben hus på en rideskole, Vandrehjemmet i Silkeborg, Dollerup Bakker, Viborg, og Rydbergs MC.

Verner og Halldor arangerede en flot og oplevelsesrig tur til Sverige, hvor Christa og jeg desværre ikke kunne deltage, men efter historierne og billederne at dømme, var det en rigtig dejlig tur for deltagerne. Naja og Mogens arangerede en dejlig tur til Limfjorden, hvor vi boede på Skive fjord camping. Vi fik set Mønsted Kalkgruber, Ridderborgen Spøttrup, Skive Bovlingcenter, og Expedit i Ølgod, samt en masse andre spændende steder.

Vi fik afholdt en dejlig Grillfest i Klubhuset, og havde en dejlig 5 års fødselsdagsfest. Byfest i Gudbjerg, med overraskende stort fremmøde, der glædede mit gamle biker hjerte. Beboerfest i Gudme, hvor vi bakkede op om den nystartede beboerforening. MC Festivalen i Odense var også på vores besøgsliste, og derudover var vi rundt til de fleste ishuse på Fyn, hvor det bla. var en stor oplevelse da vores allesammens Ben Bønløkke, stod vagt ved vores alle sammens husbåd, Kongeskibet Dannebrog, der lå ved Lauses Grill i Nyborg.

Vi har fået en hel del nye medlemmer i denne sæson, det er virkelig dejligt, men det der glæder mig mest er, at en del medlemmer, der meldte sig ud af sammenholdet, nu er kommet tilbage, og har tilført Klubben en del nye ideer og har lagt meget arbejde i klubhus og værksted. Vi er stadig en lille klub, men det er jo ikke antallet af medlemmer der gør, om det er en hyggelig Klub at komme i. Vi har i denne sæson oplevet et sammenhold og en masse hyggelige stunder, som vi ikke har oplevet tidligere, så det ser lyst ud for MC Gudme,s fremtid.

Jeg kan anbefale alle at gå ind og se alle billederne og læse historierne for det forgangne år, da de giver et godt billede at sammenholdet, og det hyggelige samvær vi har i MC Gudme. Vores webmaster Halldor laver et kæmpe arbejde med at holde gang i vores avis, og jeg har fået stor ros fra mange personer,  som ikke er i vores klub, men som hygger sig gevaldigt med at læse vores avis. Derfor vil jeg opfordre jer alle til at sende billeder, historier og alt andet til Halldor, så skal han nok få det hele sat pænt op i vores avis.

Nu venter vi alle spændt på at få fastsat en dato til Julefrokosten, hvor vi denne gang har gang i en kilometer konkurrence, det bliver spændende at se,  hvem der har fået mest blæst i håret dette år.

Tak for en god sæson.

Vh. Jan.

 

Grillfesten i klubhuset den 18 sept. 09.         

Formanden har ordet, det har han efterhånden for tit! Jeg og andre ville sætte stor pris på at alle i andre i klubben ville komme med indlæg, historier, billeder, ris eller ros, det må da efterhånden være kedeligt kun at læse, hvad jeg skriver, og alt det galde der vælter ud herfra.

Desuden håbede jeg på, at andre havde været mere ædru end jeg var det til grillfesten, så vi kunne få et nuanceret billede af hvordan festen forløb.

Men her er så hvad jeg oplevede: En del, lad os bare sige sådan, havde lovet at komme en time før og hjælpe med borddækning osv. En del af dem kom først sammen med de andre kl. 18,00. Nå, vi nåede det alligevel 🙂  Så var der det store cirkus med grillen, det ofte tilbagevendende problem: vi kan ikke tænde den. Nogen mente, at spritten var gået ud af tændvæsken, akurat som den gør i vores gamle øl. Martin mente, han havde en løsning, en liter ny tændvæske i en spand, ned i kullene, og så benene på nakken, for der kom en volsom paddehatte formet stikflamme, som dog kun kunne sætte fut i de nærmest stående. Lars mente at trykluft fra kompressoren var løsningen, men det holdt kun liv i en lille flamme. Så mente Frank, at han kunne klare det med en gasbrænder, og sandelig om vi så ikke fik tændt op!. Der er dog altid en hage ved at vise sine evner i klubben, for vi andre mente, at når han nu havde gang i brænderen, kunne han lige så godt brænde ukrudtet væk omkring klubhuset, det gjorde han så.

Vi nød godt af fryserens indhold af pølser, der var folk der kom med kartoffelsalat, hjemmelavet salat i flere afskygninger, flere slags kager, chips og andre lækkerier, og sandelig om der ikke også var folk der havde hørt mit nødråb om at bytte nogle af rødvin,s flaskerne ud med portvin. Der blev leveret fire flasker portvin, så opdagede vi, at vi faktisk ikke havde mere rødvin, så en stafet måtte til brugsen efter forsyninger.

Da der var fyldt godt indenbords, var det lykkedes Helge at lave så mange kopier af vores klubsang, at vi ikke skulle deles om tre eksemplarer, som vi plejer. Der blev sunget, så der ikke var et øje tørt, hverken i klubhuset, eller hos de nærmeste naboer.  Som jeg husker det, var der stemning og fest lige til midnat, og da Kim skulle feste i klubhuset næste dag, blev der ryddet fint op af de tilbageværende, minus Liss og undertegnede, da vi havde ansvaret for, at der ikke var sjatter tilbage i portvinsflaskerne, så vi styrede slagets gang fra sofaen.

Det var som jeg husker festen, er der andre, der har lyst til at fortælle, hvad der virkelig skete, er i mere end velkomne til at sende jeres beretning til webmaster, han venter spændt !.

Vh. Jan.  Se billederne

 

Jan har sendt dette indlæg, som jeg desværre havde fået forputtet. Det er fra tiden lige efter hans knæoperation i november 09.

Hej venner.

Da jeg fortiden har lidt tid til overs, vil jeg belemre jer med en boganmeldelse. Jeg kan jo ikke foretage mig ret meget, men jeg kan da gå på biblioteket og finde lidt læsestof.

Jeg faldt over en bog af Carsten Meedom, som hedder “Kubik i Blodet”, hvor Peter Kyhn ( Brdr. Kyhn Triumph København ) og en Henrik Weile, fortæller om deres opvækst med motorcykler, og hvordan det har påvirket hele deres liv.

Egentlig er det to helt forskellige fortællinger, som sagtens kunne havde været lavet som to uafhængige bøger, men her er de altså samlet i een.

Første del omhandler Peter Kyhns historie, en spændende fortælling om hans liv med motorcykler, hvor det efterhånden kun er de helt originale cykler der har hans interesse. han fortæller med stor humor om alt fra barndommen, ungdommen, voksenlivet og til han nu er omkring de tres år. Om hvordan han sammen med sin bror Niels, startede et Triumph motorcykelværksted i København ( Brdr. Kyhn ) . Utrolig underholdende læsning, jeg sad alene i min lejlighed og skrub grinede, så mine naboer måtte tro at nu rablede det da helt for ham. her er en smagsprøve på hvad der er i vente : Vi lå på fortorvet og splittede motorcyklen ad, så blev det hele slæbt op i vores lejlighed på 5 sal, hvor jeg inddragede halvdelen vores datter Jills barneværelse til MC værksted, jeg vurderede at hun ikke havde brug for det hele. Der var en roset i loftet , hvor jeg hængte stellet op, så jeg kunne male det ! , når Jill klagede over lugten når hun skulle i seng, åbnede jeg da bare vinduerne. Efterhånden blev vi trætte af at slæbe det hele ned igen, så vi samlede hele motorcyklen, og var så tre mand til at slæbe den ned af trappen fra 5 sal. På 3 sal boede fru Pedersen, en rigtig havgasse! hun kunne selvfølgelig høre at vi kom buldrende ned af trappen, hun stod bogstaveligt talt og så på tre mænd og en motorcykel, lige uden for hendes hoveddør på tredje sal i det indre København, nok ikke lige det hun havde regnet med. Hun smækkede døren og for`ind for at ringe til viceværten, vi nåede lige at få dyret placeret på fortovet, før viceværten kom farende og sagde at fru Pedersen havde ringet og sagt at vi stod uden for hendes dør på tredje sal med en motorcykel. Fru Pedersen er sindssyg sagde jeg, hun brokker sig over alt muligt!. Viceværten kunne godt se at det lød mærkeligt med en motorcykel på tredje sal, han forlod os med et venligt smil.

Henrik Weile,s fortælling er måske mere for de tilbagelænede såkaldte ægte bikere, som bestemt ikke mener at dette med at køre med hjelm, hører sig til når man kører Harley Davidson. Det bliver dog en utrolig gribende fortælling om hans liv og tanker, og om livet i de klubber, hvor broderskabet næsten betyder alt. Han og de skiftende kærester og børn, går så meget grumt igennem, og det hele ender med den ultimative værste ulykke der kan ramme en lille familie, der har motorcyklen som deres halve liv. Det kan godt være at jeg græd af grin i første del af bogen, men anden del gav mig tårer i øjnene, den rører ved ens inderste tanker, og man lever sig i den grad ind i fortællerens hverdag, så man lige må ud på terrassen og trække lift frisk luft, ind imellem.

Jeg kan varmt anbefale jer at læse denne autentiske bog, har man blot det mindste ” Kubik i Blodet ” er dette en god bog at have ved sig når de lange juledage trænger sig på.

Vh. Jan.

 

Værkstedet, 26 okt. 09:

Hej venner,

Der er efterhånden kommet lidt gang i værkstedet i klubben, herligt at komme derned og se maskiner på liftene og lugte olie og diverse plejemidler i lokalet.

Jeg havde sneget en bådmotor med ind som lige skulle have den store tur. Jeg kørte så der ned i lørdags for at rode med den. Jeg fik et chock !! jeg troede, jeg var kørt forkert! . Hele værkstedet var ryddet op og flyttet om. Det ser virkeligt godt ud. Jeg ledte et kvarter, før jeg fandt bådmotoren. Det er sku ikke til at finde noget, når der bliver ryddet op 😀

Men det er helt i orden. Dejligt at se initiativ fra medlemmerne. I dette tilfælde var det : Frank, Verner, Gunnar og Lars, der havde smøget ærmerne op og gjort det, som vi andre bare snakker om ! Tak for det. Hvis det var fordi at jeg var fraværende den dag, må jeg sørme hellere blive noget mere væk. Det er utroligt hvad der kan ske, når man vender ryggen til.

Vh. Jan.

Byfesten i Gudme 050909

Så fik vi klaret vores andel i byfesten i Gudme, trods tunge skyer lykkedes det at afholde arangementet i tørvejr. Ikke mindre end 10 maskiner mødte op, trods nogle afbud, så det må være tilfredsstillende. Efter den lange tur til sportspladsen i Gudme, ja ! der var flere der mente de var blevet ømme i bagdelen af de 1500 m. kunne vi indtage sportspladsen med vores flotte cykler, der var stor interesse for at se og stille spørgsmål til de forskellige modeller. mindre var interessen for en tur bagpå, men det kan man jo ikke vide, der var en masse til ganen og en masse at se og prøve hvis man havde lyst. Brandvæsenet mødte op, Limosineservice mødte op med to biler, der var tovtrækning af en lastbil, spejdere var i aktion, hyrdehunde opvisning, linedans og meget mere. to grisebasser drejede over ilden, og der var forudbestilt 180 kuverter til spisningen, så det var vist en succes med det første store arangement for den nye borgerforening i Gudme.

Jeg sender hermed en tak til alle der deltog i vores fremvisning, jeg selv nyder ihvertfald synet af de oplinede motorcykler hver gang !.

Vh. Jan.  Se billeder her

 

Byfesten i Gudbjerg aug. 09. Succes!      

Det er det ord, som vi kan benytte om det arrangement, som MC Gudme stod for ved byfesten i Gudbjerg i dag d.8 aug. 2009. Det startede ellers med nedtur, da jeg dagen før arrangementet fik to afbud fra medlemmerne. Det havde været med hiv og sving for at skaffe folk nok til fremvisningen af vores maskiner, en otte stykker plus nogle måske og ved ikke! Når der så kommer afbud, begynder man at få sved på panden. Jeg var derfor noget spændt på, hvor mange der ville dukke op i klubben i dag. Allerede kl. 24,00 fik jeg en sms fra Bent Riber, der sagde, at han lige havde fundet et par timer, så han ville godt komme og lege med. Bravo! Kl. 13,00 var jeg klar ved klubhuset, og til min store overraskelse trillede motorcyklerne ind i en lind strøm! Det nærmest væltede ind med medlemmer, som ellers havde meldt afbud. Folk som havde sagt nej for længe siden, fordi de skulle høste, reparere hus eller til fest. De kom alle trillende, og medlemmer som tilfældigt havde set om turen i vores avis mødte op.

Det varmede mit gamle antik-rocker hjerte; da viste medlemmerne sandelig korpsånd.

Da vi havde fået løbet alle maskinerne igang og trillede ind på festpladsen, var der maskiner så langt øjet rakte.

Nu er mit syn jo heller ikke det bedste, men 17 maskiner var linet op, her af var der fire kvinder på deres flotte maskiner. Det var et fantastisk syn.

Ringridningen blev også rigtig vellykket. Otte maskiner deltog, og mindst 30 børn stod klar til at få tur. Alle der havde lyst kom med. Da mødrene nu havde stået og set deres poder køre med os, begyndte det at krible i flere af dem, så de fik lige en æresrunde. Der var naturligvis præmier til vinderholdet, det blev  Linn Kreising med Kim Jønsson som pilot, der sejrede. Præmierne var en flaske snaps og en MC Gudme kasket, og da Kim måtte vælge først, tog han snapsen, det heldige asen.

Resten af dagen forløb i god ro og orden, og jeg vil sige, at nu fik vi sat MC Gudme på landkortet. Der vil blive talt om os i lang tid i byen, og det er bestemt positive ting, der vil blive sagt.

Lad mig på egne og firmaets vegne takke alle for den kæmpe opbakning I viste mig og klubben. Det skal I nok få lov til en anden gang.

Vh. Jan Knudsen, og med fornøjelse: formand. Se billeder her

 

31/7 – 2/8 Weekendtur til Limfjordsområdet v. Mogens      

Bedre sent end aldrig! here goes:

Skiveturen blev en rigtig god og lærerig tur. Man kan altid få udvidet sin horisont, og det gjorde vi da også på denne tur.

Da vi var klar til start, var der flere der gjorde Mogens opmærksom på at trafikken omkring Vejle motorvejen plejer at være blokeret fredag eftermiddag, så Mogens fandt det klogest at køre ad de små veje til Vejlefjordsbroen. Efter et par tanke/tissepauser, nåede vi så Skive Fjord Camping. Vi blev installeret i to hytter, men en vågen biker lagde mærke til, at der var en familie, der pakkede sammen, da vi indtog arealet på vores ædle gangere. Ergo måtte der være en ledig hytte mere, og sandelig om ikke Mogens fik den til os, bravo! så slap han og Gunnar også for at sove på gulvet.

Det var en hytte med de mindste værelser jeg indtil nu har set. Der kunne ikke være to personer på gulvet samtidig. Skabet skulle lukkes, før man kunne åbne døren, og køjerne var så lave, at den nederste person skulle rulle sig ind på plads, og kunne ikke sidde oprejst. I nattens løb tabte jeg min dyne på gulvet, jeg lå en time og prøvede at få en ide til, hvordan jeg kunne få den op uden at kravle ned af hønsestigen, det lykkedes dog ikke at få en brugbar ide, så jeg måtte ned. Resten af natten lå jeg oven på dynen, så falder den ihvertfald ikke ned igen. Apropos hønsestige, så var mit hønsehus til seks høns større end dette ” værelse”. Nå! det kunne vi ihvertfald ikke bebrejde Mogens. Han havde bestilt hytter til fem personer. De må være usansynlig små, de personer der er tiltænkt at bo i disse. Nå, heldigvis skulle vi kun være i dem to nætter, men synd for den familie der har bestilt en uge der.

Nå, men nu skulle der hygges. Folk, der ville på værtshus, skulle ikke køre med ind efter kinamad, men af uransagelige grunde, fik jeg lov til at køre med alligevel, måske fordi der kunne være mad til tolv personer i mine tasker.

Bøffer og Taimad blev sat til livs med vellyst. Så skulle der nydes en enkelt kølig. Det blev som sædvanlig en rigtig hyggelig aften.

Lørdag kørte vi til Mønsted Kalkgruber, yderst interesant for dem af os, der ikke havde set dem før. Da jeg var nået 100 m ind, mente jeg, at det nok var sikrest at gå ud igen, og resten så vel ud som de første 100 meter. Så var der jo også flagermus og ost i grotterne, en mærkelig sammenblanding! Jeg skal ihvert fald ikke have grubeost, det er måske ikke kommen der er i!!!. Derimod var det meget lærerigt at se museet. Utroligt som de stakkels mennesker måtte knokle for føden dengang. Mange flotte phlancer viste, hvordan det var foregået. Det var et godt og lærerigt besøg.

Så gik turen til Spøttrup Borg. Et fantastisk flot bevaret borgområde, hvor der var en masse at se. Der var også optræden af en sværsvingende kæmpe, som fik overtalt Gunnar til at tage kyse på, hoppe på eet ben og baske med vingerne.  Det værste var dog, da han flækkede et æble på Gunnar,s bare maveskind.

Et par heste der løb løbsk bød besøget også på. Det  kunne jeg dog ikke overvære, da jeg var ved at undersøge de sanitære forhold på Borgen.

Aftenen foregik i Skive bowlinghal, hvor vi kunne vise vores evner. Hvis ikke på banen, så ved ta,selv bordet!. Mogens glemte at slippe kuglen, så han redede sig vist en fibersprængning i ryggen. Ærgeligt, når man endelig har ferie. Aftenen sluttede igen ved hytten med alt godt på flasker.

Søndag morgen blev der gjort rent i hytterne og pakket cykler. Vi skulle forbi BMW i Ølgod, hvor en af Kim,s gode venner har en større MC forretning. Det er iøvrigt bemærkelsesværdigt, hvor mange venner Kim har. Det kan da ikke være fordi han er fra toldvæsenet. Jeg kan da ikke tro, at der er nogen, der vil benytte sig af det. Nej, det må da være hans vindende væsen!. Naja og Mogens kørte lige hjem, så han kunne få plejet sine værkende lemmer. Vi andre fik set en velfungerende MC forretning med en hyggelig ejer, som stillede kantinen til rådighed for os og vores madpakker. Et par Hoss Boss blev startet op, så der ikke var et øje tørt. Fantastisk lyd fra sådan en V8. Hjemturen foregik i mindre regnbyger, dog uden vi blev våde.

Må jeg på deltagernes vegne takke Mogens for en vel tilrettelagt tur, Igen fik vi en hyggelig weekend i MC Gudme regi.

Vh. Jan, ( gå ind og se alle billederne.)

 

Hej Skivetur medlemmer:

 Tak for hyggeligt samvær.

Naja har ret når hun siger at I er rigtig rare mennesker at være sammen med.

Turen hjem gik fint for os. Håber det samme for jer.

 Da det kan være rart at vide hvad man betaler for, her et lille regnskab:

Hytter, 3 i 2 dage                                                     3.300,00

Bowling + buffet                                                     2.304,00

Udlæg morgenbrød                                                 60,00

Udlæg fakta, brød, pålæg, drikkevarer           308,50

Gunnar udlæg Fakta, samme                               500,00

I alt                                                                               6469,50 kr.

I alt pr. person                                                          540,00 kr.

 Tillæg for de der fik aftensmad fredag              60,00 kr.

 Måske skulle vi mødes en gang i vinter for at bowle, altså alle klubmedlemmer der har lyst.

Vh.

Naja & Mogens

MC-turen til Glimåkra i Sverige fra 11 – 19 juli 09. 

Turen startede ved klubhuset og heldigvis slap vi for regn på turen derover. I det hele taget var vejret meget fint. Det var kørsel mellem de byger, der faldt andre steder, end der hvor vi var. Det regn

ede medens vi drak morgenkaffe og op af dagen blev det til bygevejr. Først på hjemturen fik vi en smule, men det var bagateller. Lørdag måtte vi dog blive i hytten, for det startede med at regne i forbindelse med det største tordenskrald, jeg nogensinde har hørt. Hele hytten rystede. Vi havde sat en presenning op over terrassen for at skærme mod aftenduggen. Den var bundet til tagrenden, og jeg måtte op midt om natten i underhylere og klippe snorene, så de 400 liter vand, der ville have samlet sig i den, kunne komme væk. Behøver jeg at nævne, at jeg fik et meget hurtigt og koldt brusebad.

Ankomstdagen gik vi en tur op til et lokalt stenbrud. Jeg har været der før, og dengang flød det med frisk elglort over alt. Min søster har engang sagt til mig, at der var 400 meter derop, men turen blev målt op både på GPS, kilometertæller og milestæller + folks ikke manglende kommentarer til, hvor langt, der var. Jeg tror vi havnede på 6 – 700 meter – skøn natur og en sø med store aborrer, som vi dog ikke måtte fiske efter. Vi måtte gerne bade i søen, men det ville nok ville da vist ende med et kuldechok for de fleste. Men denne gang ingen elglorte. Det hørte jeg en del for.

Alle aftener på nær to gik med rødvinsdrikning i afpassede mængder og råhygge med diverse kortspil og terningekast, ofte på terrassen.

Søndag d.12 drog Kim og Birgit til Borås. Det er næsten ved Göteborg. Der var et træf med cowboyheste – pintoer, quarterbacks og hvad ved jeg. Det var vist nok en god, men meget lang tur. De rundede lige Malmø på vej hjem. Det var noget med, at GPS’en helst ville den vej ;-))

Vi andre hyggede om formiddagen medens Emma og Lars var i Trollabadet. Lars ringede hjem og lokkede med at fortælle, at det var et friluftsbad, og at vandet var over 20 grader varmt, men ingen lod sig friste før næste dag. Da var Liss og jeg med dernede. Om eftermiddagen lavede vi en tur rundt i det sydsvenske og havnede et sted, hvor man kunne se skovens konge og dronninger – elgene. Trods ihærdige forsøg på at ligne en familie ville damen ikke godtage det, men hun endte med at lukke os ind som gruppe. En besparelse på 10 svenske kr. pr. mand.

I starten så vi ikke en sk- -, men pludselig var der ca. 100 meter nede inde i skoven en bevægelse af et øre, der viftede fluer væk – og der lå han så – skovens konge. Doven og ikke meget synlig, men vi gik længere rundt om hegningen og fik siden øje på to elgkøer med kalve. Den ene havde to. Stedet lukkede kl. 5 og ti minutter i fem begyndte der at komme liv i dyrene. Som den bedste elghvisker, lykkedes det mig at lokke den ene ko ned til hegnet, hvor hun lod sig fodre med små birke- og lindetrægrene. Hun så ellers ikke specielt tam ud, og på et tidspunkt gad hun ikke det mere, for nu havde hun sin opmærksomhed rettet mod tyren. Den var kommet op på dupperne og gik frem og tilbage foran hegnet ind til hende. Elgkoen han gik sammen med var åbenbart jaloux, for hun sparkede ham og besteg ham, lagde ørene tilbage og pustede ryghårene op som en gal hund. På et tidspunkt nærmede kalven sig os, og så kom hun drønende ned mod os, Hun stoppede lige foran hegnet, fnysende og med ører og hår som før beskrevet. Det var en flot oplevelse i sidste ende.

Da vi kom ud, havnede vi midt i en udendørs gudstjeneste. Det var nok meningen, vi skulle have forladt stedet lidt før, men vi købte en is og spiste i ro og mag, inden vi larmede igennem gudstjenesten og forsvandt. Nå, de smilede og vinkede da til os.

Birgit og Kim var kommet hjem og resten af dagen gik med endnu en gåtur til stenbruddet, hvor Bent med GPS målte afstanden til hytten ;-((

Madlavningen blev foretaget på skift og opvasken blev foretaget af Kitt + diverse hjælpere. Tak til Kitt og alle damerne for det arbejde de gjorde. Det er ingen hemmelighed, at de bar det meste.

Næste dag, mandag d. 13 skulle Helge komme til Glimåkra. Emma, Lars, Liss og jeg tog til Trollabadet. Der var installeret vandkanoner på kanten og det gav nogen moro. Vandet var faktisk varmere end luften, men jeg kom til at fryse til sidst, og så lokkede de mig ned til to brusere. Den ene var kold (iskold!) og den anden varm. Til min store fornøjelse fik jeg mig anbragt under den varme og brugte vist nok alt det varme vand, der var i den. Jeg vil sige, det har været minimalt.

Om eftermiddagen kørte vi til Lönsboda for at handle. Bent og jeg fortsatte ca. 40 km til  Korrøe. Der havde Bent været på ferie for 15 – 20 år siden, og han har stadig kontakt til en af ejerne. Sørme om ikke det, efter nogen sondering, lykkedes ham at finde hytten langt ude i intetheden. Nøglen hang, så enhver kunne gå ind uden at skulle bryde noget i smadder, så vi var lige inde og kigge på herligheden. Bent lagde en hilsen, da vi kørte igen. Vi fangede de andre i Lönsboda lige som de var ved at bryde op for hjemkørsel.

Helge skulle tilslutte sig selskabet den dag. Han havde sagt, at han ville køre hjemmefra kl. 10, men den blev 2, inden han kom af sted. Hvis han havde stolet på sin GPS, ville han have kørt lige til Glimåkra, men et par kilometer før målet, vendte han om og ringede til os igen – igen. Efter mange misforståelser, hvor han også lige var en tur i Osby, lykkedes det Liss og undertegnede i bil at fange ham i Broby, 6 km. fra Glimåkra. Godt nok for det. Så fik vi en ny lyd blandet ind i snorkekoret ;-))

Tirsdag d.14 havde Emma 9 års fødselsdag. Vi fejrede hende med fødselsdagssang, og jeg spillede lige en lille strofe på fiolen. Der var gaver og Liss havde lagt en tråd på et par kilometers længde, der til sidst førte til en gave i et stendige langt fra huset. Stor moro, også for Emma.

Om eftermiddagen kørte vi til Höör. Det var meningen vi skulle finde et marked med lopper, men vi kørte forkert og endte ved City Gross i Höör. Vi handlede lidt ind og på hjemvejen besøgte vi Tyckarpgrova. Der skulle vi møde Emma, Charlotte og Lars som prg.a. Emmas fødselsdag skulle ud og ride på islænder heste, og Lars skulle ud og fiske i en sø ganske gratis. Hestene skulle have fridag og søen var nedlagt. Det idylliske naturterræn var der ingen der vidste, hvor var, og da de forlod stedet kørte de ind i en voldsom regnbyge, så det var ren nedtur. De var da også for længst ankommet da vi arriverede.

Gruben er en kalkmine i lighed med Mønsted. Bare er den mere organiseret. Det kostede 70 sv. kr. pr. person for ca. en halv times tid dernede, og vi var 50 personer. Der var 6 rundvisninger pr. dag. Det er noget med 21000 svk. pr.dag,så i dag er det en guldmine.

Birgit og Kim var ikke med i gruben og solen var i mellemtiden kommet frem. Da vi skulle afsted var Birgit blevet så varm af solen, at hun næsten ikke kunne få sin køredragt på. Hun udførte en dans, der ville få enhver indianer til at blive grøn af misundelse. Stor moro bag skjulte hænder – for der måtte ikke grines.

Onsdag d. 15 kørte vi til Svarta Bergen. Et Stenbrud med den kulsorte diabas. Det er en jernholdig sten, som vejer meget mere en alm. granit. Det var meget interessant. Der er lavet museum på den ældste del af bruddet, og vi så den store kompressor og alle de lange bor, der er blevet brugt til at bore huller for sprængladningerne. Desuden er der forskellige kunstneriske indslag på stedet. Bl.a. store diabasblokke, afstemt i forskellige toner, så man kan spille på dem.

Om eftermiddagen kørte vi en lang tur. Liss tog en tur for sig selv til Broby og Verner holdt hjemmedag. Kitt sad bag på Helge og vi var langt omkring. Jeg husker ikke alle byerne, men vi kørte forbi Gundrastorp slot og lidt senere gjorde vi holdt ved Vittsjø. Der var vi nede ved vandet og fik en læskedrik, før vi satte kursen hjem ad. Vi kørte på de små veje, ofte sandveje som var rimelig gode at køre på, og vi kom i tæt kontakt med det ”rigtige” Sverige.

Om aftenen havde Liss og Emma fundet på en ”gør som os” – leg. Det var meget fornøjeligt.

Torsdag d. 16 skulle vi finde det rigtige marked. Vi kørte til Tyringe, for her skulle det ligge. Det viste sig at være en stor rodebutik med nyt og gammelt og alligevel organiseret med masser af specialafdelinger. Der var mange fristelser og saddeltaskerne blev fyldt nok en gang.

Vi havde opsnuset, at der var MC-træf torsdag aften ved Tydingesøen. Vi kørte derhen, og det viste sig at være a la Skovsøen. Her viste vores forskellige afgiftssystem sig. Der var masser af store dyre motorcykler repræsenteret.

Blandt de mere finurlige ting var en bod, hvor man kunne købe sig en friskstegt sild. Bar sådan som snakc. Da vi var hjemme igen var der fernisering af en bamse, som Emma og Liss havde produceret. Den skulle senere navngives så vi fik to “fester” ud af det.

Fredag d. 17 kørte vi en lang tur til Karlshamn og på små veje til Kristiansstad og hjem. Lidt uden for Karlhamn drejede vi ind på veje, som førte os til en ”privat” strand. Jeg mener, det var ved Stilleryd. Der var nogle solbadere dernede, og vi fik lov til at spise vore madpakker der. Vi fortsatte mod Kristianstad og stoppede ved Sølvesborg Slot. Her så vi det gamle borganlæg i model. Siden var vi oppe på selve ruinen og nød udsigten deroppe fra. I en sidebygning var der flotte glasting, som kunne købes for en formue. Vi kørte gennem det gamle Kristianstad, og så de mange flotte bygninger, som Christian d. 4. lod opføre.  Så var det hjemaf.

Om aftenen var vi på Den Gamle Danske Kro i Glimåkraog spise. Det var en god oplevelse. Vi sad i annekset ud til vejen. Maden var i orden og de havde en udmærket rødvin og også stærk øl (4,8 %)

 Senere kom der en masse unge fra en ungdomsskole. De havde deres husorkester med, så vi fik også musik den aften. Verner og Kitt gik hjem (3 km.). Charlotte kørte vi andre i følgebilen ad to omgange.

Lørdag d. 18. Regnvejr. Det var en hjemmedag undtaget for Bent. Han skulle hjem og til fødselsdag. Det har været en blandet fornøjelse at køre i det vejr, men vi fik en SMS om at han var kommet sikkert hjem, dog med forsinkelse p.gr.a. kø på en af broerne. Vi andre hyggede os med kortspil og lignende indtil damerne (meget belejliget) jog os mænner ud for at handle lidt ind, mens de gjorde hytten ren. Vi er altid villige til at hjælpe på alle måder, så vi tog til Broby og kørte ”vild” på vejen hjem ;-)) Vi kom bl.a. forbi et sted, hvor de havde emuer (strudser) med både brune og hvide kyllinger. Jeg har aldrig set hvide emuer før. Senere på dagen holdt vi navnefest for Bamsen. Den blev døbt Trollagubben og der blev skålet i Champagne.

Søndag d. 19. Afgang. Vi fik pakket og kom af sted i ordentlig tid. Vi stoppede i Malmø ved en City Gross og en tank. Spiste vore madpakker og satte så kursen med DK.

I Solrød, som er Kims barndomsby, stoppede vi ved kirken. Her fik vi noget at drikke gjorde klar til sidste hug. Ved Næstved fik vi turens værste regn. Det var dog kun kortvarig og sidste stop inden klubhuset var Haar benzin ved Liedl i Nyborg.

I klubhuset fik en mad og en øl for lige at slutte af på en god uge i Sverige, hvor man kan undre sig over, at der ikke er flere uoverensstemmelser end tilfældet var. Det er gode ture og folk er indstillet på, at give lidt her og der.  Tak til alle.        Halldor    Billeder her.

 

Motorcykelulykker!!

Så skete det igen, en total sagesløs biker bliver dræbt, da en bil kører ud fra en sidevej uden at overholde sin ubetingede vigepligt. For os der jævnligt kører rundt på de danske veje, kommer det ikke bag på os. Det er jo næsten dagligt, at der er en bilist, der forsøger at aflive os, og rigtig ofte er det, når de kommer ud fra en sidevej.

Hvad gør i andre for at forlænge livet? ja, rigtig mange gør det på en effektiv måde. De lader MC,en blive i garagen! Det er dog knapt så sjovt, når man nu engang har lagt halvtreds eller hundrede tusinde, måske mere, for at få sin drømme maskine. Lad os bruge den så ofte der er mulighed for det.

Jeg forsøger at overleve på følgende måder: Regn med at de andre trafikanter forsøger at aflive dig. Det skærper dine sanser. Når der kommer en sidevej, så regn med, at der kommer en ud uden at stoppe. Hvis der holder en bil der, så regn med, at han alligevel vil køre ud, når du er tættere på. Hvis du vil overhale et andet køretøj, så regn med at det svinger til venstre, når du er på siden af det. Er det en traktor med en lang plov eller andet langt påhæng, der svæver frit i luften efter traktoren, så forvent at den svinger til højre, når du er i overhaling. Du bliver simpelthen fejet af motorcyklen. ( Jeg har prøvet det i toyotaen!) Jeg kører med det lange lys om dagen! Er der nogen der blinker til mig, ja, så ved jeg, at vedkommende da har set mig! Fint med mig, og jeg har ihvertfald ikke blændet vedkommende ved højlys dag. På motorvejen kan du roligt regne med, at når du kommer tullende med 130 km/t, ja så vil ham med blød hat i kadetten altså lige overhale en lastbil der kører 90, selvom han selv kører 92! Han ser dig overhovedet ikke. Modkørende på landevejen ser dig ikke, hvis de blinker til venstre, så regn ikke med at de bliver holdende til du er passeret! De venter bare på, at du kommer tættere på, så er du nemmere at ramme. Sidst men bestemt ikke mindst er der de gående og så dyrene! De gående fejlvurderer din hastighed. Nå! det er nok en knallert! Så jeg kan sagtens nå over vejen! Børn og dyr er mest utilregnelige. Hvis de lige har passeret over vejen, da du er 150 m. væk, ja, så vender de garanteret om og løber tilbage igen, når du er 20 m. fra dem. Vilde dyr venter bag en busk til du er så tæt på, at de kan fælde dig med et lille hop ud på vejen.

Det er nogle af de ting som jeg forsøger at følge, når jeg kører rundt i sommerlandet. Desuden vil jeg anbefale et ksikkerhed på MC.

Det kunne være interessant at høre jeres mening, og hvad I gør for at holde jer i live. Vi kan kun blive klogere af andres erfaringer, så lad høre!

Der vedhæftes autentiske billeder.

Vh. Jan

Fra Jans weekend i Kolding med køreteknik 0606

Hej alle,

jeg deltog i dag i et køreteknisk kursus på køreteknisk anlæg i Kolding. det er et heldagskursus over otte timer, som ledes af tre gavede MC betjente fra københavn, med ca. 30 års erfaring og 40000 km om året på MC. det blev et meget lærerigt kursus, hvor vi lærte en masse, og kunne håndtere vores MC i farlige situationer, og slippe godt fra det.

Vi var ihvertfald tre der smed cyklerne i asfalten, heriblandt undertegnede. det var dog kun min stolthed der fik ridser. værre gik det for en kollega, som ikke kom væk fra maskinen, han fik en fibersprængning i baglåret. Alle styrt skete ved vendingsøvelse på smal vej, så det var nærmest pga. for lav hastighed at vi smed cyklerne.

Derfor vil jeg anbefale alle i klubben at tage sådan et kursus, kan du blot redde dig ud af en farlig situation een gang, er de 1200 kr. virkelig godt givet ud. Vi var 20 personer, og alle fik personlig hjælp, indtil man kunne udføre opgaverne. Hvis du vil høre mere om arangementet, kan du bare kontakte mig, enten i klubben eller mail / mobil.

Der vil også blive lagt et par billeder fra dagen ind i vores avis.

Vh. Jan.   Billeder kan ses her

                                             Se evt. www.mcinstruktoererne.dk

 

Midtjyllandsturen 22-23/5 v. Steffen
Vores følgebil ;-))

Det blev en fantastisk vellykket tur som Steffen havde arrangeret. Første stop var ved Karoline cafeteriet ved den gamle Lillebæltsbro, hvor vi efter tissepausen og Kim,s sodavand, sparkede dæk på en ældgammel Rolls Royce, som var nødlandet der med bremseproblemer.

Så gik det over stok og sten til KS Motor i Vejle, hvor vi fik en hjertelig modtagelse, og der var kaffe på kanden. Desuden blev vi tilbudt, at vi kunne spise vores madpakker i deres udstillings lokaler, så det var råhygge imellem motorcykler for millioner.

Derefter gik det til Jelling, hvor vi måtte se stenene. Der gik der hul på skyerne, så vi søgte ly på dametoilettet ved kirken. Selve kirken aflagde vi også et besøg, den var ikke speciel prangende. Da de værste byger var ovre, fortsatte vi mod Silkeborg, men faldt undervejs ind på en rideskole, hvor der var åbent hus. De så noget usikkert på os og vores ædle gangere, men vi er jo fredelige folk, som hurtigt fandt frem til deres øl og vand lager og bordet med sanvich.

Vi købte dog hverken heste eller rideudstyr, men takkede pænt for mad og drikke, og drog videre til Vandrehjemmet.

Her kom den første prøvelse allerede da vi trådte ind af døren. Om Steffen havde glemt at fortælle, at vi var motorcykelister ved jeg ikke, men magen til uhøflig og arrogant modtagelse fra “Chefen” skal man lede længe efter. Vi følte os bestemt ikke velkomne. Nå,op i r…. med ham, vores penge ville han gerne ha,. Personalet, omgivelserne og maden var i top. Så det var sikkert ikke pga. af maden, at en af gæsterne styrtede om på gulvet, og blev hentet af en ambulance. Vi andre blev da siddende, til der var spist op. Efter maden viste Steffen os nogle af Silkeborgs flotte steder, det er en rigtig flot by, og Slusekiosken har lækre is!.

Kl. 22,15 tørnede vi ind, og kl. 23,00 måtte Steffen lige ud på balkonen og belære nogle utilpassede unger om, at der rent faktisk skal være ro sådan et sted kl. 22,00. Det virkede!!!!! Om det var fordi han kun var iført underbukser vides ikke, men vi så dem ikke igen.

Morgen bordet var også klasse, så vi var godt tanket op, da vi satte kursen mod Dollerup Bakker.  Fantastiske veje, fantastisk område med udsigt, som var man på Hallandsåsen!. Niels Bugges kro var så den næste prøvelse. Steffen havde booket plads til kl. 11,30, men der var gået kuk i deres kalender, så tidspunkt og frokosttype var der delte meninger om. Steffen viste straks sit forretningstalent, da han fik tryllet æggekage om til platter, som kostede kassen, men han fik dem overbevist om, at vi skulle have det til samme pris som æggekagen:-) GODT GÅET Steffen!.

Fra Dollerup kørte vi til Viborg, hvor vi tøffede lidt rundt efter en parkeringsplads. Vi fandt en ved en kirke, men måtte dele os i to hold. Det andet hold fandt en under lindetræerne på et hjørne lige ved siden af. Vi gik en tur op og så domkirken, men formanden havde ondt i sit knæ og blev bænket på en bænk midt i den nu meget varme sol i Latinerhaven. En gammel have med ca. en million forskellige lægeurter. Her kunne han så samle en naturlig tørst, til vi skulle besøge Rydbergs MC senere på dagen.

Da folk havde set domkirken fik damerne deres osegen stillet. Heldigvis er pladsen på en MC begrænset og damerne yderst fornuftige, så efter 20 minutter gik det ned mod motorcyklerne igen. De, der holdt oppe ved kirken, lod maskinerne trille ned af vejen deroppe fra, for næsten alle Jyllands brudepar blev viet der den dag, og et af parrene var netop lige kommet ud af kirken. Man viser vel lidt hensyn ;-}}  Vi kørte så over Løvskal mod Aidt til Rydbergs MC. Halldor og Liss tog ind over Bjerringbro for at aflevere den lånte maskine, de havde kørt på hele dagen. De dukkede senere op i Aidt, men nu igen i bil.

Hvad Steffen havde lovet Rydberg MC i Aidt ved jeg ikke, men vi fik en hjertelig modtagelse af ejeren og hans kone, der havde anrettet et stort bord med mad og drilkke til 50 personer, vi plejer at kunne tage godt fra, men 9 personer var dog ikke nok til at rydde dette overdådige bord. En stor tak til Rydberg MC for en særlig indsats for at glæde bikerne fra MC Gudme. Vi kan varmt anbefale andre bikere at besøge Rydberg MC. Hundredevis af motorcykler og alt i udstyr venter der jer, virkelig en af de bedre MC forretninger i DK.

Så på alle måder overfyldte, både med mad og oplevelser, kunne vi lægge turen imod Fyn. Steffen havde problemer med kompasset, så efter en del omkørsler og røde lys mistede vi Charlotte, Gunnar og Steffen, Vi kunne dog selv finde hjem fra Vejle, så fra alle os til dig Steffen skal lyde en stor tak for en vellykket tur rundt i en del af Danmark, som de fleste af os ikke ser så tit, og som jeg ihvertfald har fået lyst til at besøge igen.

Vh. Formanden. Se billeder her

 

Festen 160509      

Da det alligevel lykkedes at afholde vores 5 års fødselsdag lørdag d. 16 maj må jeg hermed trække de sorte skyer væk, som jeg udlagde over MC Gudme. Da vi under planlægningen ikke fik tilstrækkelig opbakning fra medlemmerne, var jeg parat til at aflyse festen, men til det sidste møde, var der rigtig mange som fik mig overbevist om, at det var deres ønske at gennemføre festen, selvom det igen var ” tordenskjold,s soldater ” der trak det store læs.

Det var så også dem, der mødte op og fik en rigtig hyggelig dag, selvom vi fik en efterårsdag her midt i maj. Det kunne dog ikke holde de hardcore bikere fra at køre, ud at køre i regnen med de skøre:-)

De, der blev i klubhuset, var så venlige at starte grillen op, så der var de lækreste pølser ( 3 slags ) med brød til de våde bikere.

Der var også det helt store kaffebord med en halv snes forskellige småkager, rigtig lækkert.

Da vores kasserer Kim ikke ville brænde inde med en større beholdning af øl og vand, vedtog han at alt var gratis !!!!.

Det vakte naturligvis stor jubel hos de fremmødte, og forhåbentlig ærgelse hos de, der ikke mødte op. Sådan kan det gå, når man ikke tillægger sin klub større betydning, synd for dem, og herligt for os andre.

Det var også glædeligt at se, at mange tidligere medlemmer mødte op og ønskede tillykke, tak skal i have.

Festen sluttede sent lørdag aften, og en stor tak skal lyde til de, der tog slæbet, både med planlægning, indkøb, nyplantning af vores dækbede og med at rydde op, der blev vist rigtig klubånd denne lørdag, og vi fik tilsagn om et nyt medlemskab, så der er løbende ægte bikere, der ønsker at bakke klubben op.

Erbødigst, Formanden.  Se billeder her.

 

.

Fødselsdag

Vi var 6 medlemmer, der d. 17/3 markerede klubbens fødselsdag d.16/3 med en af Christas formidable lagkager. 6 mand delte over 3/4 af kagen. Helge skulle danse, men havde meldt sin ankomst senere, så vi havde pænt gemt et stykke til ham.  Han kom da også, men han hvde glemt at fortælle, at han havde Bodil, Britta og Hans Jørgen med sig. Det var synd for dem, men de skulle så ikke døje med vægtproblemer og oppustethed af den grund. Der var lige til en smagsprøve.

Den 16/5 holder vi det store kalas, så kryds af i kalenderen og sørg for at have dagen efter fri. Der kunne blive brug for det.

Vil du se billeder fra d. 17.  klik her

OK Hvervekampangne 240109    

Som årets andet arrangement i MC-Gudme var det vores forpligtigelse overfor vor moderforening Gudbjerg Idrætsforening (GIF), der løb af stabelen lørdag den 24/1. Vi skulle hverve nye OK – kortkunder i vort område. Holger og Verner tog tørnen fra 9 – 11 og Jan og Halldor fra 11 – 13. Vi tror nok, vi gjorde et godt stykke arbejde, for vi tegnede, så vidt vi ved, 6 nye kortkunder. For de, som ikke ved det, går der penge tilbage til GIF for hver ny kortkunde + et beløb pr. liter benzin, der fremtidig tankes fra kort tegnet i vort område. Denne tilbagebetaling gælder lige meget hvor i landet, der tankes OK benzin, og det udgør et anseeligt beløb, som så også kommer MC-Gudme til gavn. 

 

Julefrokosten for julen 08      

Igen lykkedes det for vores herlige klub at afholde årets julefrokost i vores fine lokaler og med deltagelse af ikke mindre end ca. 22 medlemmer. Alle kom med deres delikatesser og spritsjatter fra diverse jul og nytårsfester.

Det blev igen et overdådigt flot ta, selv bord, hvor der var alskens hjemmelavede retter, efterfulgt af ris a lamande, hvor der naturligvis var mandelgaver til to heldige medlemmer.

Hjemmebag, frugt, chips, chokolader og andre lækre ting blev båret ind, så det var en fryd at se vores medlemmer tage for sig af det hele. Nu er det jo et held, at vi alle er sunde og slanke personer, så vi kan jo tåle det.

Vi sætter en ære i at holde maveskindet stramt, og det går helt godt, når der sættes sådan en omgang på bordet.

Vi havde jo også et brudepar iblandt os, idet Kit og Verner var blevet smedet sammen i al stilfærdighed.

Nu er det jo sådan at intet kan holdes hemmeligt i MC Gudme, så klubben havde samlet sammen til en lille ting i form af tre flasker lokal rødvin, så de har lidt til de lange vinteraftener.

Der blev også sunget på livet løs af vores hjemlands vemodige sange, men vi måtte dæmpe os lidt for ikke at risikere, at Thomas Blackmann bankede på døren for at slæbe os til X faktor.

Alle var i fantastisk humør, hvilket blev hjulpet godt på vej af fri bar hele aftenen. Dette var ikke annonceret i indbydelsen af den grund, at vi ikke ville have medlemmerne til at stå i kø ude i den frostklare nat.

En stor tak skal lyde herfra til medlemmerne for god ro og orden, ihvertfald så længe jeg var til stede, men tingene har det jo med at udarte sig, når de gamle er gået hjem, så yderligt referat må I få fra de mere ungdommelige i klubben. Det anbefales ligeledes at klikke ind og se billederne fra festen, hvor alle naturligvis opfører sig eksemplarisk i blitzlysets skær. Skulle det modsatte være tilfældet, må det være en fejl i de digitale kameraer.

                                                              Erbødigst Fåremanden. Se alle billeder her

til toppen

 

 

Begivenheder i 2008

MC-Træf i Fraugde. 111008

Vi var fire fra MC Gudme, som aflagde vores venner i Fraugde MC besøg, det var spændende at se, hvordan andre får tingende til at fungere.

Der var vel omkring 100 personer tilstede, da vi ankom, men der trillede hele tiden maskiner ind, imens vi var der.

Der var utrolig mange telte, der allerede var sat op, så der var nok kommet en del allerede fredag. I værkstedet var der gang i en kæmpe gryde, der skulle blive til en vældig masse portioner chilli con carne. De havde indrettet en hestestald til hyggerum med borde i hesteboxene, så Birgit kunne godt havde taget turen herud på hest.

En kæmpe lade var lavet til bar og madudsalg, det var åbenbart yderst afstressende at opholde sig i det lokale, der var ihvertfald en person (julenissen), der tog meget afslappet på vores besøg. Der var åbent lige op til tagpladerne, men det rådede et kæmpe oliefyr bod på, der var rimeligt varmt derinde.

Til de mere hardcore som foretrak udendørs aktiviteter var der en bålplads, hvor der var gang i palleafbrændingen.

Tjek lige billederne fra gården, der var en  blandet samling køretøjer, bla. en scooter som var tyverisikret på en efektiv måde, styr og instrumenter var simpelthen fjernet, se også på det køretøj med mælkekassen bagpå!.

Da vi havde testet deres øl og vand, deres pommesfrites og franske hotdogs, var det tid til at komme videre, da Christa havde lovet kaffe og lagkage, når vi vendte hjem fra vores besøgsrejse. Så Kim pressede hele tiden på, for at komme afsted, han kunne endnu smage den sidste lagkage Christa havde lavet til bestyrelsesmødet.

Det blev igen en hyggelig eftermiddag i MC Gudme regi.

                 Vh. Vildsvinet                        Billeder her

Efterårstur til MPMotorcyklers 50 års jubilæum i Odense 4/10 08

Det var med stor fornøjelse at se at ni medlemmer mødte op til fællesturen til 50 års jubilæum hos MP Motorcykler.
Lige så stor har overraskelsen nok været hos MP Motorcykler da jeg hørte, at de regnede med et fremmøde på ca. 200 personer, men der kom omkring 500 personer. Så de tre grise slog ikke til, der måtte gang i grillpølser m. brød for at stille sulten hos alle de fremmødte.
Det var et fint arangement, med en masse at se og smage på. Mundvandet løb over de flotte cykler og udstyr, det eneste minus jeg kunne finde var, at orkesteret først begyndte kl. 16. Da var rigtigt mange kørt hjem , da der var et ophold i regnbygerne. Men vi der blev tilbage fik en herlig eftermiddag med fed rockmusik og selskab med nye og gamle ansigter.
De mere hardcore af os fortsatte til opstallingsfest hos fællesklubben i Nyborg, men da vi var fyldt godt op fra Odense, kunne vi ikke hjælpe dem med at spise grillet lammekølle, så det blev kun til en kop kaffe, men vi havde da opfyldt en vigtig mission, nemlig at vise flaget fra MC Gudme.
                                                                     Vh. Jan.
Vi var ni personer fra klubben, der trodsede vejrmeldingerne og kørte til Odense. Vejret var nu ikke så slemt, og det var en dejlig tur. MPmotorcykler i Odense holdt 50 års jubilæumsfest, og der var omkring ved 500 besøgende. Mange flere end man havde regnet med. Vi blev beværtet med forfriskninger, grillstegt pattegris og masser af velsmagende salater. Kaffe i litervis. Vi så utrolig mange flotte salgsmaskiner og jeg må da sige, at det fristede en del. Lars Kjærgård siger, at BMW’er er for ældre folk dvs. 60 år og opefter, (KIM!!! ska’ vi bytte, så du kommer med i din egen aldersgruppe??)) Jeg må sige, at jeg følte lige efter, hvor gammel jeg nu er blevet, for det er nu fristende, at høre en byttepris på en K100RS (tror jeg der stod) og Shadow. 
Charlotte gik helt i svime over en Kawasaki 1500 VN. En meget flot maskine, men hvis Lars skal have en Suzuki 1800, så skal fruen vel også have en anden. Sådan er det her hos os. (Liss har lige fået en elcykel og nu går jeg og spekulerer på, om jeg så kan få en anden mc’er på den konto.) Vi så alle faciliteterne, og der var meget at kikke på og som fristede. Der var mange gode jubilæumstilbud. Så må vi se, om det er der, vi skal handle næste gang. Det var en god dag. 041008 Halldor Billeder kan ses her.

 

Hej alle.

Jeg var lige en tur til træf på Mosten MC race day fredag, lørdag og søndag.

(5 – 6 – 7/9) Det var godt!!!!!

Masser af godt race og masser af anden underholdning.

Der var mange mcér og amerikaner biler at se på.

Der var også et udsøgt udvalg af boder.

Det var en dejlig weekend.

Måske det var noget for flere i klubben at tage med næste år måske ???

MVH Lars Kjærgaard Se billeder he

Byfesten i Gudbjerg

Igen i år lykkedes det Gudbjerg Idrætsforening at afholde en vellykket byfest, og som det sig hør og bør stillede MC Gudme op og fremviste de fine Motorcykler for den måbende befolkning.

Denne gang forsøgte vi os også med Motorcykel ringridning, og efter tilbagemeldingerne at dømme blev det vellykket. Der var mange forældre, der sagde til mig, at der bare skulle have været flere motorcykler, så kunne deres poder også have fået en tur, så det må vi gøre bedre næste år.

Ellers var der jo diverse  forlystelser, bla. gade cykelløb, hvor vores allesammens Gunnar Bastholm stillede op for MC Gudme.

Han burde måske have taget sin Honda VFR. istedet for sin gamle havelåge, Han mener, at han blev overhalet med 7 omgange! ! !

I bueskydningen deltog bla. Lars TDC. Han blev den bedst plasserede fra MC Gudme, måske fordi Charlotte ikke deltog i år.

I ringridningskonkurencen deltog ca. 6 af de 12 fremmødte motorcykler, og her var det Helge som med Mikkel Fisher ved lansen, sejrede i denne første motorcykelringridningskonkurence på Gudbjerg stadion.

Aftenen sluttede med svin, vin og musik så ikke et øje var tørt.

Jeg vil hermed takke de medlemmer der mødte op og gjorde dagen rigtig hyggelig for børn og voksne i Gudbjerg, og ikke mindst tak til de medlemmer der hjalp med opsætning og nedtagning af diverse forlystelser, telte og andet forefaldende arbejde.

Vil du se billeder så tryk her

                                                                                                   Jan Vildsvin 

                                                                                                     Formand

Fjernelse af blyholdig jord fra skydebanerne. 020808

         Som i nok har set i vores klubavis er der endelig blevet mulighed for at køre med maskiner på markerne ved skydebanerne. MC Gudme havde ved opstart af klubben fået overdraget det æresfulde hverv at fjerne blyforekomsterne efter Skytterne, som havde haft klubhuset før os. Dette viste sig dog snart at være en temmelig omfangsrig opgave. Under den tidligere formand var vi en del medlemmer, der brugte masser af fritid i mange weekender på at grave blyholdig jord på 50 meter banen, og skovle det igennem en sigte for at rense blyet fra. Dette viste sig at være skønne spildte kræfter, da en kontrolprøve viste doping,! ! sludder blystumper i jorden, som vi havde renset.
Derfor havde vi dennegang skaffet en Gummiged hos Verner, og Holger kom med en Rendegraver, en lokal Vognmand kom med tre 12 kubikmeter,s Containere.
Da vi således var klar til aktion, ventede vi spændt på hvor mange medlemmer, der ville dukke op til dette spændende arangement, som jo var varskoet i vores klubavis og ved mund til øre advis.
56 medlemmer var på ferie, til fest eller familiesammenkomster, syge eller osse var der vigtigere ting at foretage sig end at lægge et par timer i deres ejen MC klub.
Så det var igen nogle af ” Tordenskjolds soldater ” der igen for gud ved vilken gang måtte trække læsset.
36 kubikmeter jord blev fjernet fra skydebanerne.
Vi er nu nået til det punkt, at hvis der ikke dennegang kommer en godkendt prøve ud af det, er dette protekt for stort for os, og så må vi tage det derfra med Gudbjerg Idrætsforening.
Vi fire, der mødte op, havde som sædvanlig en hyggelig dag, med frokost i det grønne med kolde vand, sponceret af MC Gudme. Det blev en frokost med indlagt motion samtidig, da der var rigtig mange vepse, der ville hjælpe os med at fortære maden. Det var en speciel fornøjelse at indtage sin leverpostejmad med 35 km. i timen, i løb ud over stubmarken.
Nu afventer vi så dommen af kvaliteten af vores arbejde, imens vi puster ud overvejer flere af os, om det i fremtiden vil være muligt at bevare gejsten til hele tiden at være den arbejdende del af MC Gudme.
Man skal virkelig brænde for denne klub ved weekend efter weekend at møde op og tage slæbet! !.
Men selv den største flamme kan slukkes.
Hilsen Verner,Holger,Lars og Jan. Billeder kan ses her

 

Tirsdagturen 010708.

Holger ledede tirsdagturen, som gik til Lohals. Vi var 11 maskiner med 14 personer, som deltog. Det blev en fin tur i strålende solskin ad små veje, vi ikke anede eksisterede. Gennem tætte skove, hvor lysskiftet fra strålende sol til bælgmørke kom som et slag og det samme, når vi igen kom ud i lyset. Vi kørte ad snoede veje og bakket terræn, kom bag om Tranekær og først ud på den store vej omkring ved Snøde. I Lohals parkerede vi på den gamle havnepromenade, hvor de lige har ødelagt miljøet med nogle grimme huse, som udbydes til millioner.

Efter lidt opsøgende virksomhed fandt vi ishuset, og godt de ikke deltog i den konkurrence, de lige har holdt i Fåborg-Midtfyn kommune med hensyn til, hvad man putter i en hjemmelavet isvaffel. Det er til dato de mindste is, der er blevet langet over disken. Jan måtte lukke det ene øje og tage isen i nærsyn for at se, om der var puttet noget i. Dumpekarakter!!! De skulle lige tage en tur til Fjællebroen og lære, hvordan man laver sådan noget. Efter at have nydt det gode vejr, gik turen forbi OK Tanken (ja, det var de sædvanlige ;-)) og hjemad i modlys fra en lav sol. Liss og Halldor dyttede farvel ved Danninghus på Tåsinge. Vi skulle lige hilse på en god ven. Bortset fra et par stykker havnede resten i Lundeborg hos Helge og Bodil til en forfriskning før den endelige hjemtur. Da jeg blev ringet op af Helge sad Liss og jeg hjemme på terassen og nød et glas vin. God aften. Billeder kan ses under 08 diverse med start 010708

 

Arbejdsdag d. 140608

Så skete det igen, seks ivrige medlemmer valgte at bruge deres lørdag på at få bugt med nogle af hængepartierne ved klubhuset, underligt nok var det kendte ansigter der igen dukkede op, selvom jeg sidste gang havde lovprist glæden og fornøjelsen ved at gøre en indsats for MC Gudme.
 Også denne gang fik vi en hyggelig dag sammen, der blev virkelig gået til stålet.
Der blev gravet dræn ned omkring værkstedet, tagpladerne blev fejet ned, sokkelen til flagstangen blev gravet op, græsset blev slået, den fine sofa blev repareret.
At der så ind imellem også blev tid til morgenkaffe med brød og ost, samt en fantastisk hjemmelavet jordbærsyltetøj sponseret af Liss. En herlig frokost med øl, vand og snaps, som Kim fremtryllede,  kage fra Christa til eftermiddagskaffen, viser at det trods alt ikke gik op i arbejde det hele.
Flemming havde venligst lånt os sin gravemaskine, som Holger var mand for at håndtere, Hans Jørgen klarede græsset, fejning af taget samt efektiv håndtering af Lysbro håndskovl, Gunnar var mand for sofa reparationen, taget og gravning, Verner lagde dræn, og holdt os andre til ilden, da vi ikke alle har den store expertise i dræn arbejde.
Kim var igang lidt over det hele, bla. tog han opvasken flere gange, samt viste at sådan en firehjulstrækker, som han har, kan andet end at køre til Netto. Han tromlede simpelhen renden efter vi havde fyldt den op, yderst effektivt!
Jan forsøgte at betjene et niveleringsapparat, så det bliver spændende at se, om der er bagfald på udgravningen,
ellers var det mest håndskovl for ham også.
Der blev også tid til at tage billeder af festlighederne, så gå ind og se dem, når de bliver lagt på hjemmesiden.
Sikkert som ammen i kirken var det jo også, at da vi endelig satte os ned for at tage en kop kaffe, kom Hans Jørgen,s kone for at hente ham, nå!! Sidder i bare her! Piger dukker altid op, når man ikke laver noget ! Hvordan kan det lade sig gøre?.
Martin kom også og hilste på. Han havde byttet sin Division med en Suzuki Bandit! Flot maskine.
Henrik Slot, formanden for Gudbjerg Idrætsforening kikkede også ind, herligt, så kan vores moderforening også se, at vi har gang i foretagenet.
Som I kan læse blev det igen en herlig arbejdslørdag, så vi vil anstrenge os for at finde på flere gøremål, så I andre ikke skal gå glip af alt det sjove der sker i MC Gudme.

En varm hilsen fra Formanden.  Hvis I vil se billeder fra løjerne ses de her.

 

Bent Karlsens 70 års dag 080608  

Da Bent Karlsen fyldte 70 havde han ladet sive, at vi var velkomne til at hilse på og få en forfriskning, hvis vi havde lyst. Vi aftalte at mødes ved klubhuset 13.15 og køre samlet derop. Det blev til 6 MC’er og 7 personer. Jan havde pyntet ST’eren med Dannebrog,

som blafrede livligt i vinden, da vi kørte.

Bent blev glad for at se os, og vi blev bænket i skyggen til en øl eller vand. A pro pos vand. Kim bad helt frivillig selv om et glas vand. Bent skulle godt nok have det gentaget et par gange, før han forstod det, men Kim fik sit glas vand. Da vi havde snakket og hygget en times tid og bla.a. modtaget invitation til en tirsdagstur, iførte vi os vores varme dress igen og bestemte os til at køre en tur til Lausesgrill. På vej ind i byen mødte vi mange kendte på vej ud, så det var lidt sent vi ankom. Vi fik dog overstået køen ved islugen og kom igang med den obligatoriske spise, en kæmpe isvaffel. Der var meget varmt på havnen, og efter en lille times tid kørte vi hjem. Billeder ses på diverse med start 080608

 

777 Træf i Helsingør16 /18 05 08

Jan deltog i træffet og sendte dette til Websiden. Det skorter hverken på blod eller dækafbrænding.

Hej Alle

Lige hjemkommet fra Holger Danske Træf hos 7 7 7. Det var ellers et rimeligt træf, musikken var fantastisk, nyere og ældre rock, forsangeren vejede ca.180 kg.!!!
Hvordan i alverden kan han have luft til tre gange 1/2 times rock for fuld udblæsning ? ?
Det var en flok halvgamle gutter, og de trykkede den virkelig af, ikke noget med stille sange til at få vejret. Nej, det var med stemmen i højeste gear, og et forrygende tempo, det skal simpelthen opleves. Desværre var jeg så meget oppe at køre, at jeg ikke fik fat i navnet, men det vil jeg finde.
Blodet flød også, ikke pga.slagsmål, men Danmark og fulde Svenskere er en farlig blanding! Der var en konkurrence, hvor der var kapløb med cykler, hvor baghjulet var fjernet og erstattet af håndtag som en trillebør. Det Svenske hold nåede to meter, så faldt ham der løftede og slog hovedet ned i kranken, hvor kæden var væk. Det var som at se en gris, der bliver stukket !!! Jeg var jo på pletten 🙂 så jeg har et par interessante billeder. De kan ses her. 

 

Åbent hus hos Svendborg MC.  

Vi var nogle få stykker, der mødtes ved klubhuset for at køre til åbent hus hos Svendborg MC. Vejret var superfint og vi nød turen. Der var gjort meget ud af at præsentere de nye Honda- og Kawasakimaskiner, og man kunne skrive sig ind på en prøvetur. Jan benyttede sig af det på en Honda og Per  prøvede en Marruder. Selv om det var en stor maskine var den for lille til hans lange ben. Der var mange besøgende og der var startet grill og gratis pølser og sodavand eller kaffe skortede det ikke på. Der var endvidere specialtilbud på varer fra butikken. Vi sad i solen og nød det gode vejr og stemningen på pladsen. Da vi kørte derfra tog vi over Fjællebroen og købte is, som vi tog med til Liss’ og Halldors nye bolig i Vester Åby. Liss lavede lidt ekstra føde til os og det blev en fin tur. Billeder fra turen kan ses ved at klikke her

Arbejdslørdag d. 5/4 08

Så kom vi igang med den første arbejdslørdag, og det blev en hyggelig dag, hvor vi fik lavet en masse. Vi blev ni voksne og Bing med en ven, og da de unge herrer havde tjekket om spillemaskinen og billardbordet virkede endnu, mente de at det var på tide at slå græs. Så da vi havde fået trukket den gamle maskine ud, forsøgte flere af de hærdede erfarne mc,ister at starte bæstet, men da de havde trukket så længe i snoren så den blev dobbelt så lang, opgav de det projekt.
Det varede dog ikke længe før drengene havde fået startet maskinen, men efter ti minutter opgav den dog ævred. Så kom Gunnar på banen, han mente at det var nu at hans forældre skulle sponsere en bedre maskine, så den hentede han omgående og drengene kunne slå hele området færdigt.
Den fremmødte arbejdsgruppe bestod af kendte ansigter: Hanne, Flemming, Lars TDC, Holger, Hans-Jørgen, Gunnar, Helge, Kim og Jan.
Holger havde trailer og motorsav med, så han fik savet en del væk bagved værkstedet, så der kan komme gang i af få drænet ned. De fleste af os andre benyttede lejligheden til at fylde hans trailer med kasserede møbler og affald, så han havde noget at køre på genbrug, hvis han ville holde en pause i saveriet.  Hanne mente at der nok var flasker i (våbenkammeret), der skulle have tjekket datoerne, så hun sad med stor vellyst og hældte øl i kloakken, vi andre sluttede ring omkring hende for at tage afsked med de gyldne dråber, eller også var det for at skærme af ud imod vejen, hvor adskillige medlemmer af andre klubber trillede forbi. De skulle jo nødigt komme hjem og fortælle at i MC Gudme hælder de sgu øllet i kloakken.
Hans-Jørgen fik givet hele området en omgang med riven, det er utroligt hvor meget der falder ned på en vinter. Lars viste stor faglig kunnen ved at mure (kattehullet) til, han har nok øvet sig på huset derhjemme. Hanne og Flemming målte de defekte vinduer op, da vi har fået tilsagn fra Gudbjerg Idrætsforening om at de betalte regningen. Lars og Flemming fik sat vejrhanen, der er en motorcykel, op på plads. Den forsvandt ned i taget, da der var en der fjernede udluftningsventilen i stuen. Kim tog sin halve MZ under armen, og bar den ud i sin bil. Helge kunne ikke præstere samme kunststykke med sine jern, da han var i taxi og led af pladsmangel på martriklen i Lundeborg. Han fik udstedt en stakket frist til at finde en løsning. Kunne vi ikke svejse de to maskiner sammen, sætte dem på toppen af hans vejtromle og sætte hele molevitten som kunst på Lundeborg Havn? (bare mit forslag). Ellers lavede de fleste af os forefaldende arbejde, sjovt nok er der altid nok af det! Jeg nøjedes med at sørge for kaffe og rundstykker, og så ellers kommandere med de andre, da jeg er fritaget for legemeligt arbejde pga.den syge hånd.
Det blev som sagt en hyggelig dag, hvor der blev fortalt gode løgnehistorier og lavet en masse.
Hvis du nu sidder og ærgrer dig over, du ikke nåede at møde op, skal du ikke fortvivle. Der kommer flere arbejdslørdage, og der er masser af plads, så meld dig bare til. Det er ikke sikkert at Bing kan overtale sine venner til at møde op næste gang, så kontakt bare en fra bestyrelsen, så finder vi også en plads til dig.

                             Venlig hilsen Formanden. 
Billeder fra dagen her

Begivenheder i 2007

OK Kampagnen!

Ja , så fik vi klaret endnu en opgave som vores medlemskab af

MC Gudme kræver af os.  Malou og Freddy,Gunnar og Lars Madsen

klarede opgaven med bravur !

Da fotografen kom forbi var der fuld gang i uddelingen af OK kort,og efter det oplyste nåede disse brave folk at komme af med ca. 15 kort ud af forventet 20 udleverede på årsbasis !.

Da der også er en kampagne til efteråret som Idrætsforeningen tager sig af, skulle dette mål ikke være svært at nå.

Bestyrelsen for MC Gudme takker de frivillige medlemmer som gav et par timer af deres fritid, så vi andre kunne pudse på vores motorcykler.

Hvis du , efter at have set de flotte billeder fra OK kampagnen,

brænder efter at få muligheden for at give en hånd med til den næste kampagne i MC Gudme regi, giver du bare Formanden et praj.

Veterantræf  Revsøre Camping  2007.

Så fik vi vist flaget ved endnu et træf , bare ærgerligt at det stadig kun er ” Tordenskjolds soldater som møder op til sådan en herlig weekend .

Men de fik så det bedste vejr til fornøjelserne ,  Vi blev tilbudt at deltage i ringridningen sammen med traktorerne, altså på vores Motorcykler ! det er vist aldrig set før på Fyn.

Vi var vist en 5-6 MC er , der iblandt en MC fra ST klub Danmark  som kom helt fra Hurup Thy. (ikke et ord om ST 1100 ,s  fremragende egenskaber til langture ) , de havde kørt 280 km . for at deltage ! .De to på denne cykel gjorde det rigtigt godt , de vandt nemlig over alle cykler og traktorer . Senere om aftenen underholdt Finn ( ST1100) med historier for åben mikrofon på scenen , det var på Thymål ! men alle klappede , så der må være nogen der forstod hvad han sagde .

 

Fin buffet og godt morgenbord ,  alle fra klubben opførte sig eksemplarisk , og lejrpladsen var ren og ryddelig da alle havde forladt campingpladsen , så vi får nok en invitation igen næste år. 

 

Vh.  Jan Vildsvin.  Billeder fra begivenheden her

Julefrokost d. 26 januar 06

Vi var i alt 27 spisende deltagere, og Halldor og Lis havde sørget for at hente rigelig og god mad til hele banden. Der var dækket op inde i klublokalet med 3 borde: et til de unge, et til de gamle og et til de midaldrende.. men bordskikken gik altså helt fløjten efter maden.

Det var en kanonhyggelig aften og festhumøret steg i takt med at dåsebjerget sank og vin beholderne fik vakuum , og Halldor havde friske forsyninger i værkstedet, så det lykkedes ikke at ”tørlægge” ham den aften, han må jo så selv leve videre med problemet 😉

Fredagsbaren blev ikke åbnet, da det for det første ikke var nødvendigt, men indtil vi har fundet frem til at gøre det på en måde, så alle kan se hinanden i øjnene, vil der kun blive langet øl vand og bordvin over disken.

Der blev i aftenens løb opdaget mange nye store sangtalenter på højde med Frank og Nancy Sinatra. Faktisk måtte enkelte nærmest bides i armen for at give slip på mikrofonerne. Vi kan i hvert fald melde tilbage om en stor underholdningsværdi og et meget højt humør..

Hen på de små timer blev Helge tilkaldt i forbindelse med noget taxakørsel, men der var også en skjult bagtanke med det.

Ove havde kreeret den flotteste : Dummie of the Year  / Årets Bommert pokal, bestående af vistnok et stempel med en mc ovenpå..: en dieselcykel.

Helge var rørt til tårer, og så faktisk ud til at blive glad for den, og han fik stående klapsalver… Men den var altså også flot!!

Da de gamle var taget hjem, var der en del unge tilbage, som holdt ud til de endnu mindre timer. Det er rart at se at ingen lusker hjem i en hjemmebrændt bil, men at de får lov at stå ude helt alene hele natten. En flok nattevandrere melder om en stjerneklar nat og helt snehvidt og stille på vejene, en dejlig oplevelse ovenpå en decibelfyldt fest?

Spørgsmålet er så om de gamle føler sig unge og de unge føler sig gamle efter sådan en dejlig aften. Det har jeg lidt på fornemmelsen 🙂

Dagen derpå.. hurtig oprydning og fællesspisning, ikke noget problem…

Os der var unge i går og gamle i dag.. (eller var det omvendt?) vil gerne takke for en kanonfest, og det er rart at mødes med så mange hyggelige mennesker på en gang.

Malou

PS.. der bliver arbejdsløshed blandt byens frisører fremover – noget med:

I Won’t Cut My Hair?

 

Begivenheder fra 2006

MC messen i Tyskland.

Det blev igen en fornøjelig tur til messen i Neumunster,der var jo en masse at se på. De fleste af os fandt noget vi absolut ikke kan undvære. Hjælme, jakker, lyddæmper, smykker og meget andet.

Nydelige damer viste os hvordan man bedst slæber rundt på et par liter maling!

Helge syntes det smagte at pebermynte  🙂  Efter fire timer var vi trætte og lagde vejen til grænsen hvor vi provianterede lidt godt til Julen.

                                                             Vh. Jan.  
Der er billeder fra turen i 04 her

 

Tur til Naturama torsdag den 16.

Deltagere: Vildsvin, Ove, Tue, Signe, Camilla, Lars, Charlotte, Emma, Freddy og Malou

Vi brugte et par timer på at gå rundt og studere dyr fra gulv til loft, og der var mange interessante og imponerende indtryk.

Der blev også taget et par fotos til familiealbummet. Der var også tid til et kig på en fotoudstilling med lutter kanonfotos,

samt en fotokollage over emnet: fra larve til frø.. Signe fik sat sine aftryk, som fremover kan ses af andre besøgende.

En hyggelig aften

Malou

Se billeder her.

Klubaften d 14/11 2006

Godaften i stuen! lige en melding fra klubaftenen i aftes 14/11. 12 medlemmer var mødt op og hyggede sig som sædvanlig , Desværre så vi kun ryggen fra en del af de fremmødte, da de hang på nakken af hverandre for at spille på X BOX anlægget.

Vi må så se om også ungerne kan komme til at spille, næste gang de møder op.

Så hvis der er nogen der ligger lnde med spil til X BOX, må i gerne tage dem med. Det giver en salig ro i lokalet.

                                   Tjek lige billederne
                                          Vh. Jan.

Silkeborgturen 0906.

Turen startede i regnvejr og med en vejrudsigt, der både lovede regn op til 22 mm. i weekenden og kuling, men man er vel hærdet efter de sidste to ture.

Vi kørte ad små veje til Polles spisested på den gamle hovedvej ved Årup, hvor vi spiste aftensmad. Det trak ud med bestillingerne (heldigvis) så vi brugte lidt for meget tid der, men da vi var klar igen, skinnede solen og jeg fortrød da, at jeg ikke havde taget solbriller på. Nå, det varede nu ikke så længe.

Vi kørte på motorvej over broen og ved Hornstrupafkørselen tog vi H 13 til Åle. Der kørte vi af den ret lige vej til Nim, og derfra til Silkeborg, hvor vi ankom ved 21.30 tiden. Om aftenen var der hygge på verandaerne ved de to hytter.

Lørdag morgen var der morgenmad samme sted. Der var en lille tendens til håndværkere i mit hoved, men det fortog sig, da Jan og jeg kørte til bageren og hentede frisk morgenbrød.

Min søster, Karin og svoger Alfred stødte til. Alfred havde lånt en gammel Suzuki 750 (host, host) og skulle være vores stifinder til de ture, vi havde planlagt. Karin kørte pigerne ind til midtbyen, hvor de ville ose hele formiddagen, og mænderne kørte til Gern Automobilmuseeum. Vi skulle møde damerne til frokost igen.

Da vi kom til Gern, var Gunnar lige henne og snuse til mine sidetasker. Han mente, det lugtede varmt, og var bekymret for, om taskerne var lidt for tæt på udstødningen. Det viste sig, at lugten kom fra hans egen motorcycle, for laderelæet var så varmt, at plastikken var smeltet. Lørdag formiddag – mange telefonopringninger – alt er lukket og ingen hjælp.

Der var veterantræf for gamle lastbiler dernede og mange mennesker. Mens vi stod og hørte på gode råd fra de mange fremmødte tilskuere, kom der en mand og kiggede lidt på Kims mave. Jo – det er da Kim – vurderingsmanden fra Told og Skat? Han kiggede på maven igen. Kim bekræftede, og det viste sig at være en mand fra Odense, som Kim har vurderet motorcykler for. Han kørte i en kassevogn som Oves, og Kim spurgte, om han skulle have noget med hjem. Nej, han var lige ved at køre, og bilen var tom. Før vi fik set os om, havde Kim sørget for en transport af Gunnars motorcykle til en adresse i Odense. Manden var sønderjyde og handelsmand, så Gunnar var måske lidt betænkelig. Han fk da udleveret et visitkort, så han kan finde sin maskine igen.

Vi fik set det vi kom for at se og med Gunnar bag på vistnok Jan, gik det igen mod Silkeborg. Vi mødte pigerne på torvet, og de havde købt ind til frokost. På campingpladsen lavede vi et langt bord uden for hytterne, og det var rigtig hyggeligt at sidde der og spise.

Om eftermiddagen kørte vi til Elmuseet ved Gudenåecentralen. Det var en oplevelse for nogen og andre, som ikke var så teknisk interesserede, måtte nøjes med den skønne køretur derned. Et lille stykke af vejen, kørte vi på grusvej, og da vi passerede en gårdplads, gik Charlotte helt grassat og pegede ivrigt mod hovedbygningen. Det viste sig, at hun  og familien havde overnattet der. I Tange stødte Villy Just og hans kone, Hanne, til. Det er Alfreds gamle arbejdsgiver, og de kørte på en gammel Honda 550. Bortset fra et lille problem med en stelforbindelse i starten, gik den rigtig godt. Turen alt i alt, var på små 70 km og på vej hjem fik vi lige to dråber regn.

Om aftenen var vi ude og spise i Indelukkets Restaurant, nærmere betegnet Motorbådsklubbens lokaler. Vi havde bestilt på forhånd, og maden var hurtigt på bordet.

Efter et velsmagende måltid, smed Helge en tyver i cd-jukeboxen. I starten var det meget lavt, og ekspeditricen gik med fjernbetjeningen i lommen. Som sædvanlig var vi de sidste, og da de øvrige gæster var gået, gav servetricen den et hak op i volumen, og så fik den hele armen. Vi dansede og morede os, og det var en fin aften. Der vankede lidt ekstra drikkepenge for den gestus.

Hjemme i hytterne fik den igen med irsk kaffe og diverse. Jeg skal lige nævne, at det natten til søndag stod ned i stænger med regn og kraftig blæst. Jeg lå oppe i hemsen og hørte, hvordan det piskede ned og blæsten fik grenene til at banke mod tag og vinduer. Gruede for søndagen.

Om morgenen var det dog næsten holdt op med at regne, og op af dagen klarede det endnu mere op. Vi havde egentlig lagt et program med en køretur i det skønne område, men vi følte, vi havde kørt nok. Vi skulle jo også køre den lange tur til Fyn. I stedet tog vi på bagagerumsmarked. Her var alt fra hjemmebrændte cd-kopier og elguitarer til syvarmede kirkelysestager, antikke skabe og legemsstore legetøjsbamser. Mogens købte lysestagen, Kim købte bamsen. Den sad bagpå hele vejen til Fyn og kan beses i klubhuset. Mascot? Jan købte en spritny jagttaske for en tyver og andre købte ting og sager.

Dernæst kørte vi til min søster og svoger. De ville lige hilse af med et par pindemadder og en forfriskning. Det var en god måde at sige farvel på, og vi var utrolig glade for deres indsats. Villy tilbød sig som stifinder (Alfred turde ikke køre mere på Suzukien) over Vrads hede. Det er et meget specielt stykke dansk natur, som kun få ved eksisterer. Det er ejet af F.L. Schmidt koncernen, og efter hvad jeg ved fredet. Vi sagde farvel til Villy og Hanne, og vi fortsatte til Hjøllund. Her tog vi H 13 til Vejle og videre til Fyn, hvor vi sluttede turen af i klubhuset. Der er billeder fra turen, som kan ses andetsteds.

 

Vh. Halldor

Se billeder her

Den første fredagsbar

Så blev den første FREDAGSBAR i MC GUDME,s historie fløjtet igang. Fløjtet og fløjtet er nok så meget sagt, måske mere skålet og skrålet igang. Der var ihvertfald fra Indretningsudvalget gjort alt for at alle kunne få en stille og hyggelig aften blandt medlemmer og venner af Klubben. Hyggeligt blev det ihvertfald ! Stille var der i ca. fem minutter, til alle var kommet inden for, så brød helvede løs. Der var fuld fart på alle, og der manglede intet. Hvis der manglede noget blev det ihvertfald skaffet, en stafet blev sent i byen så ingen skulle mangle Whisky. Dette var af stor betydning da Tue, Helle og Signe arrangerede Whisky smagning. Det havde en Utrolig virkning på deltagerne, som på forunderlig vis blev rigtig sjove at være sammen med. Så alle nød aftenen med stille og rolig underlægningsmusik, så vidt jeg husker. Der var dog nogle der havde lidt svært at synge med på RAMSTEIN, hedder de vist!
Jeg husker dog slet ikke at de blev spillet,men sådan er der jo så meget.

Jeg husker heller ikke at husarene forsøgte at overtale Christa til at vende blusen, da de mente at den mega store udskæring i ryggen skulle være foran!! , Men jeg husker at de autoriserede optællere som var tilstede, fortalte at ca. 28 personer deltog i denne første FREDAGSBAR.

Det blev derfor besluttet ( af de pinlig ædru personer ) der var tilstede, at vi fremover forsøger at holde FREDAGSBAR den sidste fredag i måneden fremover, med behørig hensyntagen til højtider og andre forhindringer der kunne fremkomme. Ud på de senere timer var der ønske om andet fast føde end Christa,s lagkager, så efter stort pres fra visse personer, lovede Christa at der fremover vil være varme pølser med tilbehør at købe i baren lidt senere på aftenen, og Helle ville sørge for en Toast maskine. Andre gode forslag kan gives til Helle, som er tovholder i dette fantastiske arangement.

Da vi ved tolvtiden forlod klubben var der fuld gang i dansen og de kulørte lamper, så det skulle ikke undre mig at festen fortsatte længe endnu . Ærgeligt at vi ikke har hjemmesideavisen oppe at stå, jeg har 30 fantastiske billeder fra aftenen, men dem må i så se senere.

Vh.Jan Vildsvin.

Begivenheder fra 2005

TUREN GÅR TIL TRIABO, SVERIGE.
Lørdag 30/7-05

Det er lørdag morgen det er tåget og lidt koldt. Står op tager et bad og får lidt morgen mad sammen med familien. MC’en er pakket i går, så det er egentlig bare at starte og køre ned til klubben. Tanker lige lidt benzin og er i klubben kl. 7.00.

Der er et par stykker, der er ved at pakke det sidste i traileren.

Turen til Sverige er nu startet.

Kl. 7.30 ruller vi, men der mangler et par stykker. Det er Helge og Haldor, der er kommet lidt sent op. Vi kører mod Nyborg. Det er stadigvæk tåget og det regner lidt på vej til broen.  regner det!! Og det gør det stort set resten af vejen.

Da vi havde kørt 150 km, gik speedometerkablet i stykker. Det var måske nok min egen skyld, da jeg glemte at tage skivebremselåsen af, da jeg startede hjemme fra om morgenen.

Det gik fint for alle over Sjælland, uden de store problemer. Bortset fra at Leif lige lagde sin MC ned på en tankstation, måske for at se om den kunne holde til det. . Der var nogle af os, der fik problemer midt på Sjælland med utæt tøj. Jeg skiftede til TELE orange regntøj og gummistøvler. Det var lig med tørre fødder men våd bagdel.

Vi/Jan Goldwind kørte til den forkerte færge i Helsingør. Da vi var kommet til den rigtige færge og havde betalt, kunne min MC ikke starte med starteren, så jeg skulle skubbes i gang. Dette gjaldt stort set resten af turen op til huset. Det regnede voldsomt, men regnen var varm vand, underlig fornemmelse.

På overfarten så vi ikke en skid. Vi stod nede på vogndækket og passede på MC’erne. Men vi fik lige en skvat kaffe og lidt brød.. Nå men i Helsingborg blev jeg væk fra de andre. Det vil sige, at jeg gik i stå med min MC og de andre kørte bare, uden at de så, jeg var gået i stå (batteri fladt). Nå med jeg fandt dem da igen, efter jeg gasblå i ansigtet, selv havde løbet MC’en i gang og oven i købet med fuld oppakning. Svenskerne der stod på fortovet forstod pludselig ikke dansk/svensk. Jeg var kørt den rigtige vej ud af byen, hvor de andre var kørt efter Gunnar’s Navigator.

Resten af turen op til huset, blev jeg skubbet i gang, når det kneb. De MC’er er jo et flinkt folkefærd. Heldigvis havde Flemming Bønløkke en lader med.. TAK FOR DET.

Yamaha’en kørte ellers udmærket, trods vejret. Jeg frøs til sidst på turen. Det var der flere der gjorde. Jeg blev stiv i ryggen og fik krampe i skuldrene (dem masserede Kim for mig… det var godt)

Våde, trætte og sultne, lander vi ved huset. Klokken er omkring 18.00 . Det er alletiders hus til formålet og der er fin plads. Det kniber dog med pladsen om aftenen til alt det våde tøj, der skulle tørres, men det gik. Der blev tændt op i flere brændeovne på de forskellige etager, så der blev hurtigt fint varmt. Haldor havde pasta og kødsovs med DET var godt og der var intet tilbage. Vi fik os også lidt vin + øl dejligt. Der blev snakket til kl.10.00- 10.30, hvor vi alle trætte, tørnede ind på de forskellige kamre.

Søndag 31/7

Vågner klokken 7.00 – solen skinner vejen er tør. Står op og får mig noget morgenmad. Går ned og får laderen sat til Virago’en, så jeg kan starte (ved ikke om det er batteriet eller hvad fa… der er galt med den). Går i bad.

Da jeg kommer ned til MC’en står der nogle stykker (ingen nævnt ingen glemt). Men der er i hvert fald mange, der er kloge på det område udi hvad der er galt. Der er” heldigvis andre ” der har problemer med deres MC. (så det ikke kun er mig, ikke skadefro).

Flemmings Harley vil ikke starte, det kæmper han lidt med, imedens Kim, Haldor, Benn, Helge, Gunnar, Leif og jeg kører en tur for at få benzin på. Der er ca. 16 km til tanken fra huset. Vi får også købt lidt ind snask osv. Ifølge Haldor’s speedometer har jeg kørt 150 km. På 8,8 liter. Kim giver is og chokolade ved købmanden. Vi kører en smuk tur rundt omkring, hvor jeg får taget nogle billeder. Det røde hus bla. Det er tørvejr.

Hanne og Flemming står for forplejningen hele søndagen. Der er bare alt hvad man kan spise. Efter frokost kører Kim, Birgit, Jan, Krista, Gunnar og jeg en tur til den store sø, hvor husets båd ligger til fri afbenyttelse.

Helges forgaffel har sat sig fast, det rodes der med. Jeg roder lidt med mit speedometerkabel. Ved at korte det lidt op, får jeg det sku’ til at virke.

Ringer hjem……

Vasker mig lidt, for vi skal ned at spise. Jeg bor for resten sammen med Gunnar og Verner. Vi spiser aftensmad og så går alle en tur i den lille by. Jan giver en cognac til kaffen, da vi kommer tilbage. Det bliver en lystig aften med kaffe rød/hvid vin og lidt øl. For resten nåede Bodil og Lis at komme lige før vi skulle spise. Vi fik også prominent besøg af Pastoren alias Niels og Tommy, 2 Svenske MC’er fra byen. Vi kom lidt sent i seng, kan ikke huske hvornår.

Mandag 1/8

Jeg vågner kl.02 var ude at tisse(det gør jeg ellers aldrig) Det simpelthen pisser ned uden for, i lår tykke stråler, alt sejler rundt derude. Jeg står op kl. 7.30. Sengen knirker helt vildt, men det vænner jeg mig vel til. Gunner og Verner brokker sig over at: ”du vender dig sku da hele tiden”. Men sådan er det jo. Verner snorker for to. Gunnars seng knirker ikke, og han snorker heller ikke, men sådan er der jo så meget.

Stod op til et flot veldækket morgenbord, stemningen i huset er dejlig munter. Vi ved ikke rigtigt hvad vi skal, vi skulle havde kørt en tur sammen med disse svenskere, men det blev aflyst pga. vejret. Så vi gik en tur op i ”kapellet” og savlede lidt over Niels` motorcykler.

Han kan ikke nøjes med én. Han har 4 stk. BMW, DUCATTI og HARLEY bla. Han har MCværksted i et gammelt kapel der er udstyret med lifte osv. Der var bare orden i tingene. Hjemme igen og så spiste vi frokost. Så blev det pludseligt nogenlunde vejr og vi besluttede os for at køre en tur. Flemmings Harley ville stadigvæk ikke starte. Men nu ved han hvad der er galt med den, der står simpelthen vand i strømfordeleren.

Så kører vi, men mellem 2-3 km efter start, pisser det atter ned så alle mand er våde igen. Vi får benzin på, fint at mit speedometer virker igen. Så kører vi lidt rundt i cirkler, fordi Haldor og Jan ikke kunne finde et glasværksted og et eller andet loppemarked. Nå, men vi finder da begge dele til sidst (glas åben – loppe lukket).

Hjem og spise, men Verner skal lige vælte min MC, med et skævt styr og en bule i udstødningen til følge. Ærgerligt ærgerligt. Det klarer op, så der er adspredelse med pudsning af MC’er og nogle spiller Bull. Så går de fleste aftentur. Ringer lige hjem. Helge og Bodil, stod for aftensmad, lækkert. Alle er lidt trætte, så der er faktisk ro i huset ved 11 tiden.

 

Tirsdag 2/8

Vågner kl. 7.00. Skriver dagbog for igår, og går i bad, varmt vand dejligt. Solen skinner  .Går ned og spiser morgenmad. Så kommer Niels den svenske selvbestaltede Pastor/Borgmester på sin BMW offroader. Nu skal der køres….. Gunner kigger lidt skævt til denne MC. Man kan næsten se at han tænker åhhh nej ikke flere grusveje, men jo Gunner, det kom der. Turen var på 170km. Flot svensk natur. Vi kørte ud til en spalte ned i klippen der var mellem 20-50meter bred 20-50meter dyb og 7km lang. Stedet hedder Klippe Nova Kastel.

 Så gik turen til et 40meter højt udkigstårn. Bestående af 4 stk. 40meter høje stammer i et kvadrat og så 4 stk. stammer også i et kvadrat udvendigt på det første, derimellem er der så monteret trin til toppen med platform flot udkigstårn.

Så gik turen til Orrefos Krystalværk for at se glas. Der købte jeg en skål til Emma og en tekop til Charlotte.

Derpå gik turen til Målerås et værksted hvor de lavede alt i læder. Tasker, punge, hatte, bælter og ikke mindst MC tasker, der blev handlet en del begge steder. Jeg havde Bodil med bagpå en stor del af turen, da Helges BMW ikke var særlig sjov at sidde bagpå med stiv forgaffel.

Så gik turen hjemover, hvor det var Jan og Crista`s tur til at stå for forplejningen. Spiste som sædvanligt dejlig mad igen. Aften gå turen gik hen til Mona og Tommy (Tommy køre Harley).hvor der blev kigget på kunst (Mona havde lavet) og billeder (Tommy havde taget) Træt gik tidligt i seng.

Onsdag 3/8

Stod op. Kl. 06.30 Gunner, Verner og jeg og måske Leif har maddag.

Vejret er overskyet men tørt og lidt koldt udenfor.

Haldor kørte af sted ca.5.30 for at fiske Jan gled bagefter 6.30. Jeg ville egentlig også have været med, men der skal jo laves mad. Vi arrangerede morgenmad, og ryddede af.

Så kørte vi alle ud til Kleva Grupa en gammel mine fra 1730. Meget spændende snævre gange meget mørkt og klamt. Det var en guld ,sølv. kobber mine + det løse. Det kostede 70 s.kr… derefter kørte vi hjem og spiste frokost, der var klokken omkring 15.

Så kørte vi tre ungersvende ned for at handle ind til aftensmad. Tankede benzin igen igen.

Så skrællede vi kartofler til den store guldmedalje, til koteletter og kartoffelsalat.

Jeg havde lovet at lave pandekager til isen så jeg lavede lige 60-70 stykker. Det smagte åbenbart godt for det hele forsvandt som dug fra solen.

Jeg tog for resten mit batteri af viragoen og ladede på det hele natten. Så det er ikke batteriet, det er galt med, det må være fordi maskinen ikke lader.

Så gik vi en hyggelig aften tur. Ringede hjem og gik tidligt i seng ved 11 tiden.

Torsdag 4/8

Stod op kl. 07.45 gik ned og spiste morgenmad, der var en eller anden der tillod sig at tage bad lige når jeg ville. Satte batteriet på MCen, den starter rigtigt fint. De glade lystfiskere havde købt fisketegn uden at sige det til mig øv øv. Så de køre muntert af sted kl. 6.00 for nu skal rekorden i fiskesøen slås. Lidt op af dagen kører Gunner og jeg ned og kigger til fiskerne. Og minsandten om ikke Jan havde haft lykkens gudinde med i fiskeriet. 56cm. 2500 g fin fisk. Haldor og Helge havde ikke fanget noget. Så kørte vi op og handlede is for Kim og Birgit der har maddag. Så kørte vi hjem og spiser frokost og snakkede og blev enige om at kører til Veksjø. Der prajer Kim En MCist der fulgte os til en stor MC butik. Der købte jeg et par nye tændrør til mokkebikken. Det var Leif, Gunner, Birgit, Kim og Jeg der kørte denne tur på 150 km. Flemming Hanne og børnene var en tur i bilen op til Astrid Lindgrens by. Det havde vist været en god tur Birk og Bing var lidt trætte. Ringede hjem.

Vi spiste aftensmad på loftet hos Kim og Birgit, der var flot pyntet op med blomster og lys. Det var der nu også alle de andre dage, det må være kvinderne der har haft en finger med i spillet.

Forretten bestod jo selvfølgelig af Jan`s Flotte Ørred. Jan, Helge og jeg kørte ned for at fiske lidt senere men søen var helt død. Men meget flot med fuldstændig spejlblank overflade hvor skovens træer spejlede sig i aften skumringen, flot stemningsbillede.

De andre gik i skoven for at se elge og vildsvin, men dyrene var gået da de kom….. sagde de.

Vi delte vist et par kasser vin og lidt øl. Blev træt.

Gik i seng ved 24 tiden.

Fredag 5/8

Op kl. 8.10 tørt vejr sådan da, Der var nogle der ville til Øland og det ville jeg egentlig også gerne, men jeg er lidt urolig for MCen. Jeg kørte mig en tur på egen hånd efter et bad og morgen mad.

Hanne Flemming og børnene vil ud at sejle på søen i jollen. Jeg møder Hanne ved søen, der var ikke plads til hende i jollen, så hun gik rundt og kiggede. Senere mødte jeg også Verner, han var heller ikke taget med til Øland. NÅ men vi var sultne igen, så jeg fik Benn bagpå og så gik det af diverse jord/skov veje hjem til huset til frokost. Så begyndte vi at gøre lidt rent støvsugede osv. Så kom de tilbage fra Øland og vi kørte alle sammen til et marked i Virserum.

Så handlede vi ind til aftens mad.

Kørte alle hjem og spiste og gjorde rent i hele hytten.

Drak kaffe ringede hjem og gik i seng.

Lørdag 6/8

Lørdag morgen, hvad fa ….. det regner sku igen. Nå det var vi jo nok nogen der havde regnet med, vi skulle jo køre hjem i dag.

Tid til morgen mad og morgen bad. Almen oprydning og pakning af MCerne.

Traileren blev pakket i regnvejr det tisser simpelthen ned.

Der blev låst af.

Sjovt nok var stort set alle i regnvejrsgear. 

Vi kørte så i flere timer i regnvejr uden at se ret meget andet end dem foran og dem bagved i spejlene. Turen gik fint for alle til Helsingborg. Haldor og Lis skulle besøge nogle bekendte så de drejede af mod skåne egnen.

Billetter blev løst til færgen (jeg havde købt en returbillet på udturen besparelse på 30 kr.).

Og så ja hvad sker der? Det bliver pludselig tørvejr og varmt. Så meget af tøjet ryger af medens vi venter på færgen. Der bliver drukket colaer og spist snitter vi havde lavet til turen, men det havde vi nu gjort ved næsten alle tankningerne, altså drukket sodavand og spist mad eller chokolade.

Vi blev enige om at vi kunne nå en tur op til Fredensborg hvor Kim havde aftjent sin værnepligt og så ungerne kan se hvor Frede og Mary bor. Resten af vejen er Jan guide ned over det Sjællandske landskab i blandet vejr. Turen over broen var flottere end udturen da det var mere tørt og ikke tåget.

Vi landede ved klubhuset ved 5-5.30 tiden. Der læssede vi vores ting af traileren i klubhuset.

Så drak vi en enkelt øl og der blev sagt farvel og tak for en hyggelig tur på trods af vejret

Slut.

Skrevet af Lars Kjærgaard. Billeder her.

Den store hemmelighed.

Af en eller anden grund skulle tirsdagsturen forblive den store hemmelighed. Dette bevirkede, at flere medlemmer fravalgte turen, da man jo ikke kunne vide om det blev til den sædvanlige tur til nærmeste ishus. Da vi i klubben har mere end svært ved at få især de kvindelige medlemmer til at deltage i køreturerne, ville det måske være en god ide at informere lidt mere om turene, specielt hvis det som i tirsdags gik til en større salgsudstilling af ting og sager fra Østen.
Jeg ved godt at der stod at der også er noget for pigerne, men det er jo et vidt begreb. De fleste ishuse har også noget for pigerne.

Da vi ikke kan deltage i alle arrangementerne, men må fravælge nogle, ville det være smart at man ved hvad man fravælger,så man ikke bagefter skal ærgre sig over at man blev hjemme.

Jeg er sikker på at havde man meldt klart ud hvad det drejede sig om, ville mange flere piger ( og drenge ) have været med.

Min mening er at tys- tys arrangementer ikke hører hjemme i en MC klub.

En skuffet hilsen fra Christa

 

Lagkagetur

Der mødte ca. 25 maskiner op ved klubhuset denne tirsdag, det var dog ikke alle der havde tid, lyst, eller lejlighed til at aflægge Christa et besøg,men dem der stod turen igennem havde en dejlig aften.
Halldor førte os sikkert rundt på de hyggelige veje på østfyn, men efter et skarpt sving var der ikke mere saft og kraft i Helges Magna, den ville lige holde et minuts stilhed. — Det så Hans Jørgen ikke,så under en undvigelsesmanøvre tog han turen ud i græsset. Der var desværre lige en plovfure under så han måtte af. Han slap dog nogenlunde heldigt fra flyveturen, med skrammer på hånden og en øm skulder.

Det blev så til ca. 20 maskiner og ca. 25 medlemmer der besøgte Christa, og det var hun meget glad for,det var Jan også, ellers skulle han spise lagkage hele ugen.

Alle så ud til at hygge sig, og blev et par timer.
Vejret var dejligt, alt ialt en hyggelig aften.

Vh.Jan Vildsvin.

Åbent hus hos bueskytterne

Her er beretningen om et virkelig pletskud.

Det var i forbindelse med det åbne hus hos bueskytterne.
Der kom ikke så mange besøgende, så på et roligt tidspunkt ville vi lige hen og købe en pølse ved spejderne. Da vi med vores udmærkede stedsans endelig fandt dem, (de havde gemt sig nede af en sti ved åen,) var der ikke flere pølser!!!

De havde solgt alle 16.!!

De havde købt to pakker pølser a, 8 stk. til et Åbent hus arangement!!!!!!!! HA HA HA , de havde åbenbart ikke de store forventninger til arangementet.
Men det havde vi måske heller ikke. 🙂

Redaktionen og Jan Vildsvin.

Fødselsdag hos Hans

Jeg vil lige fortælle om vores tur til Hans Hvenemose,s 40 års fødselsdag.
Der var nok omkring 100 personer. vi var ca.14 fra klubben.
Stor fest i maskinhallen med levende musik – ja hele tre mand.

 

 

Maden var fra Hesselager Hotel. Det var overvældende!
Vi kørte hjem ved 22,30 tiden,da havde Vildsvinet drukket ca.10 sodavand, så det var rigeligt.
Han var fuld af sodavand.

Redaktionen og Jan Vildsvin.

Julefrokosten

Så lykkedes det alligevel at afholde den årlige Julefrokost i MC Gudme.
En stor tak skal lyde fra bestyrelsen,til dem der mødte op med masser af mad og godt humør.Ca. 30 personer var vi,og da flere medlemmer havde medbragt kryddersnaps,fandt humøret hurtigt et passende leje.

Der blev sunget fællessang og Helle skruede op for karaokeanlægget, så ikke et øje var tørt. Lodtrækningen om en fl.Chivas faldt ud til Martin,s fordel,så han havde et smil så stort som styret på en Harley. Det var interessant at se hvor meget der kunne stables på benene, med bare en uges varsel,alt i alt en succes af en fest.

En særlig tak fra alle os andre til Ove og Martin,som mødte ind lørdag morgen og klarede oprydningen,det var flot.

Vh.Jan Vildsvin.

Tøsetur d.4 juni

Vejret er elendigt, det siler faktisk ned, men vi er vel seje tøser. 18 bikerbitch’s mødes ved Langeskov til den årlige Tøsetur på Fyn.
I år er det Gudme MC med Malou i front, der har planlagt turen. En skøn tur i det sydfynske og hvis det ikke lige var pga. vejret havde alt været perfekt.
Første stop i Øksendrup, hvor vi får sandwich, en vand og en gave. Ja, de har været om sig tøserne fra Gudme og fundet en masse sponsorer, så der er gaver til alle.
Vi kan jo lige så godt dele det hele, når vi nu kun er halvdelen af hvad vi plejer på en god tøsetur. Her får vi også en regnbyge, men vi kan da krybe i ly i rutebilskuret, og der er plads til mange, når vi rykker sammen.

Næste etape går til Oure Friskole, hvor vi har været en tur omkring “Damestenen”.
På Friskolen er der Åbent hus og vi får et lille foredrag om sagnene om Damestenen, og den rigtige historie. De har varm kaffe og hjemmelavet kage til os. Det er guf. Her får vi også et lille solstrejf så vi kan smide regntøjet. Elever og familie får et kik på cyklerne og en snak med os.

Så går turen videre til et yndet udflugtssted, Lundeborg. Selvom der faktisk kun er 4 km fra Oure Friskole får vi kørt 25km ad små kønne veje til Lundeborg. Vejene bærer tydelig præg af det nærmest har været skybrud sidste nat. Sten og mudder er skyllet ind over vejene, så vi kører med forsigtighed da vejene også er våde. Ninnas fiskerestaurant er klar med kaffen da vi når Lundeborg, og heldigvis er der både overdækning og markise, for nu regner det igen.

Turen bliver kortet af på grund af vejret og vi kører direkte til MC-Gudme. De har fået et fantastisk sted op og stå. Har arbejdet hårdt på at få huset

 

MC-feberen har rigtig fået sit tag i Gudme og omegn. De har eksisteret i et år og har i dag ca. 40 medlemmer. Til dagen har de fået lavet deres egen MC-sang som der bliver sunget godt igennem på.
De fleste tøser vender næsen hjemad. En gruppe fra Legionærene i Svendborg, bliver til festen om aftenen. Jytte, Lis og jeg kører hjem efter en enkelt øl og snak med pigerne fra Gudme. Det har været en dejlig tur.
Mange tak til tøserne fra Gudme. Vi glæder til Tøsetur næste år, hvor det er Legionærerne er står for turen.

Fyntøsen

Kolonnekørsel !

Da vi er en klub med en hurtigt voksende medlemsskare,kan jeg se nødvendigheden af at vi ofte præciserer hvordan vi har tænkt os at kolonnekørsel skal foregå. På turen til Svanninge Bakker i tirsdags,var der igen noget der haltede.Det første man skal gøre er at beslutte hvad man forventer af medlemskabet af MC Gudme.

Gør op med dig selv,om dig og din maskine, kan og vil køre kolonnekørsel.Det vil sige:er du parat til at køre med lovlig hastighed:80 km/t på alm.vej, og 110km/t på motorvej. Hvis du og din maskine ikke magter det, er der stadig flere muligheder i MC Gudme.Snak med de andre i klubben der også gerne vil køre i et mere roligt tempo, det kan også være medlemmer på nyere maskiner,der ikke er så forhippet på at “Ræse”. I kan så trille ud på de ruter der lige passer jer, og så mødes vi alle i klubhuset til kaffen bagefter.
Med over 50 medlemmer i klubben, må vi forvente at der er forskellige måder at takle samværet på. Men at forvente at alle i klubben synes det er ophidsende at køre tur med 50/60km/t,skal man jo nok ikke.Der er jo også en vis charme ved at mærke accelerationen ud af et sving og mærke “vinden i håret”.Så at melde ud at :Der bliver kørt alt for stærkt.så jeg kører bare hjem alene.Det er synd og skam, for i MC Gudme finder du mange med samme interesser som dig, så lad os hygge os sammen med vores hobby :Motorcyklen.

Jeg skal ikke trætte jer med hele historien om kolonnekørselen,men der er lige et par ting jeg har bemærket på vores ture:Kør i højre eller venstre side af den halve vejbane der er”din “ikke midt i mellem,Se på de “gamle rotter”.
Hold din bane,også i sving og rundkørsler.Opstår der et hul,så slut hurtigt op,det er”dræbende” at få biler ind i kolonnen,og de kan aligevel ikke overhale os alle, og hvis vi forsøger at holde lovlig hastighed,behøver de heller ikke at overhale os,men hvis vi triller afsted med 65/70 km/t,kan jeg godt forstå der er nogle der bliver sure.Tænk bare på dig selv når du sidder i bilen og vil frem.
Til sidst er der “elastikefekten” ,den er ofte overset,men det er den hyppigste årsag til disskusion i mellem os.Når de foreste accelererer,bliver kolonnen trukket ud som en elastik,og de bagerste cykler skal,hvis de ikke er opmærksomme,køre ekstra stærkt for at indhente de andre igen,det er vi nogle stykker der godt kan lide,men hvis det er nyt for dig eller du er usikker,så kom ind forest i kolonnen når vi starter.
Plasser dig som nr. 3,4 eller5 i kolonnen, og du vil opleve en meget roligere kørsel.Vil du lkke køre “yderst”,så vink bare den næste pilot frem,hun vil sikkert gerne:-) Det var lidt om min oplevelse af KOLONNEKØRSEL, der er ingen der siger den er perfekt, men kan den blot være en lille hjælp på turen,har jeg opnået hvad jeg ville.

Venlig hilsen
Jan Goldwing.

Opbakning til Jan Goldwing

Redaktionen skynder sig at bakke Jans indlæg op. Jeg vil først og fremmest videregive, at en flot kolonne altid vækker beundring og er en fornøjelse at køre i – uanset tempoet.
En høj fart giver selvfølgelig huller i kolonnen, men må ikke forhindre, at man holder sin bane – konstant. Det betyder også, at når man skal stoppe ved en udkørsel, vejkryds og lignende holder man også bane og højre mc’er kører op på indersiden af ventremanden lige foran.
PS. Det sidste er der ikke noget politisk i, for det gælder også, hvis venstremanden er SF’er.

Venligst
Niels S.
Redaktør

Sjællandsturen

Det så ikke for godt ud med vejret,da vi fløjtede til afgang mod Sjælland.
Vi kørte hele tiden lige i udkanten af en større byge,men det satte Halldor og Lis en stopper for.Det nyindkøbte dæk/slange tabte pusten lige efter Risø,men med fremvisning af sine bedste køreevner,viste Halldor hvordan man nedbremser en maskine med 85 km,t inkl.to personer, oppakning ,på fladt bagdæk,i regnvejr,” uden at vælte” Flot Halldor. medens vi ventede på asistance,kom regnen,og resten af turen op til campingpladsen foregik i regnvejr.

Vi nåede pladsen tilpas forsent til at cafeen var åben, så vi sendte to piloter ud efter pizza,De kom tomhændede tilbage,men jeg mente at kunne se ketchup i skægget på dem.
Så var gode råd dyre,men heldigvis fremtryllede Helge en kasse øl fra Bmw,en,så vi slap for at gå sultne i seng.

Lørdag morgen og formiddag regnede det, men til sidst ringede Lis til sin bror i Esrum,de inviterede os på stort koldt bord med lune retter,varmt værksted til at tørre tøj og lige rette på Halldors igen nymonterede dæk, det var blevet mont. med en rørtang, og sad skævt.(det var jo også hjulcentret der havde udført den bedrift,for en bagatel af 1000 kr.)
Da tøjet så var tørt,brød en hylde sammen,så alt tøjet røg ned.
Verners bukser tog en samling halvtomme dåseøl med i faldet,så han fik lige vasket bukser i øl,ho,ho.

Efter rundvisning i en overdådig have,bød Lene og Erik på bordets glæder,med alt det øl og vand vi ville drikke,(gratis,) de nægtede at modtage betaling fra os,fantastiske mennesker.

Middagen blev indtaget i deres billardsalon,så vi var nogle stykker der lige skulle vise hvordan man ikke spiller billard.

Tilbageturen til pladsen foregik i strålende solskin, Fredensborg slot,Gribskov,Gilleleje havn.Men strandvejen fra Gilleleje til Vejby var dog noget af det smukkeste,cruise afsted med 50/60 km,t tilbagelænet med Beach boys “surfin USA drønene ud af højtalerne,mens solen spejlede sig i havet. Da levede jeg!
Kl.otte var der linet op til Strandgryde i cafeen,så efter de tradiotionelle klager over urene glas,tallerkener,vin i kander,for lidt bordplads,og hvad vi ellers kunne finde på at klage over, blev der serveret et overdådigt måltid,som overraskede de fleste. Det var utroligt velsmagende, og der var masser af alt. Gratis kaffe fra overtjeneren,som vi supplerede med “dyr” cognac.
Vi sluttede aftenen med kortspil og løgnehistorier.

Hjemturen var også en drømmetur i strålende sol,og da Halldor nu havde pungen oppe til de forskellige mc udgifter,smed han lige 65000kr.til en Honda Shadow 1100,SÅDAN!!!.
Vi indtog broen i højt solskin, og sluttede i klubhuset,hvor formanden kom med rosende ord om turen.

Til slut vil jeg lige sige at jeg er imponeret over den disiplin alle viste på turen, under kørslen,hytte/seng tildeling,oprydning,afregning ved samlet køb,passe afgangstider. Alle viste lyst og samarbejde, stort TAK for det. Ps.Glæder mig allerede til Sverigesturen.

  Du klikke ind på billeder her